Зібрали добірку літніх колекцій від українських брендів. За невимушеність в образах відповідають легкі тканини, за маскулінність – жакети чоловічого крою, а за елегантність – мереживо та квіткові принти.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Jul

Український масмаркет-бренд жіночого одягу Jul створив мінімалістичну літню колекцію з присмаком 1990-х. До лінійки ввійшли сукні різної довжини: довгі напівпрозорі та мінімалістичні міді, низка топів з об’ємними та довгими рукавами, а також базові трикотажні речі: футболки, майки та шорти. Колекцію також урізноманітнили аксесуарами: яскравою кольоровою резинкою та сережкою з бісеру. Усе, що потрібно для літа у великому місті.

Де купити: на сайті бренда або в магазині на вулиці Мечникова, 6 (Київ)

Сукня з воланами – 3499 гривень

German Apparel

Літня колекція від German Apparel «Rave Mode» натхненна естетикою пустелі. Вона про «втілення внутрішнього бунту, креативного хаосу та свободи духу». Речі дропу виготовлені з легких і невагомих тканин. Основою колекції стали сукні-кімоно з тенселю, короткі та довгі сукні з віскози та сатину, в’язані лонгсліви з рваною текстурою, спідниці та штани, тканина котрих нагадує шовк. Лінійку доповнили топами з вирізами на спині та купальниками з майже голою спиною.

Де купити: на сайті бренда

В’язаний лонгслів – 2100 гривень

Katsurina

Український бренд Katsurina презентував літню капсулу Sunbathing Break. Вона є втіленням неідеальності та спробою зробити крок до більш природного й невимушеного способу життя. Цього разу образи з легких тканин і простих силуетів доповнили елегантними елементами. До колекції ввійшла лляна сорочка – бестселер тогорічних колекцій. А також майка з ґудзиками, короткі та довгі сукні з льону, легкі шорти та штани, жаті ліфи, сорочки та топи. Кольорова палітра колекції включає жовтий, рожевий, білий чорний, бежевий і колір мокко.

Де купити: на сайті бренда та шоурумі на вулиці Михайлівська, 24-А

Сорочка oversize – 3900 гривень

Mogozine

Літня колекція Provance від українського бренда Mogozine про легкість, спокій і гармонію із собою. До лінійки ввійшли: білизняні шорти, топ-сітка, яку можна комбінувати з купальниками або майками та топами, штани з мережива, топ-бандо, короткі атласні та бавовняні сукні різної довжини. Колекцію доповнили суцільні купальники на тонких бретелях і роздільні з вирізом позаду у формі сердечка.

Де купити: на сайті бренда та шоурумі за адресою Рильський провулок, 3

Шорти Pajamas – 1170 гривень

Coosh

Український бренд Coosh створив просту та стильну літню колекцію Sand on Skin. До нового дропу ввійшли: костюми та сарафани з льону, в’язані сукні, жилети, а також базові майки в рубчик білого, рожевого, оливкового та сірого кольорів.

Де купити: на сайті бренда та магазині на вулиці Саксаганського, 22

Костюм сорочка та штани в смужку – 2580 гривень

Hype Laboratories

База на літо від українського бренда Hype Laboratories включає оверсайзні футболки зі спущеним плечем, кроп-топи та спортивні шорти у стилі 1980-х. Колекція Reborn говорить про випробування, з якими ми впоралися. Саме тому костюми лінійки мають світловідбивні елементи та рефлективні блискавки. А вільний крій виробу натякає на можливість почуватися зручно як у буденному спокійному житті, так і в екстремальних ситуаціях. Одяг виготовили з особливого матеріалу: двонитки якості пеньє, який дає змогу почуватися комфортно навіть у літню спеку. Цікавими також є назви кольорів капсули: за зелений відповідає «київський каштан», за бордовий – «кримський виноград», за коричневий – «львівський флет-вайт».

Де купити: на Instagram-сторінці бренда

Костюм – 2549 гривень

Diadiа

Літня колекція закарпатського бренда Diadia поєднує легкість і комфорт. Такий настрій передають просторі сарафани з льону, штани вільного крою й оверсайз-костюми. Палітра кольорів переважно у світлих тонах. Засновники бренда «створювали нову колекцію з думками про Закарпаття, де можна пізнати дзен і хоча б на мить відчути єднання з природою», – зазначають в інстаграмі Diadia.

Де купити: на сайті бренда

Лляна сукня на бретелях – 2190 грн

O’Kryk

Нова колекція українського бренда O’Kryk про баланс. До лінійки ввійшли: пишна спідниця міді, сорочка оверсайз у смужку, топ ручної в’язки з бавовни, чорна в’язана сукня та світлий жакет.

Де купити: на сайті бренда та за адресою Велика Житомирська 30-A

В’язана сукня максі – 4600 гривень

Mocko.Est.2018

Літня колекція Mocko.Est.2018 Summer Essence про комфорт, стриманість і звабливість одночасно. До лінійки ввійшли: кімоно з льону й атласу, лляні оверсайз-жакети, натхненні моделями з чоловічого гардероба, атласні топи на одне плече, в’язані сукні та базові шорти.

Де купити: на інстаграм-сторінці бренда

Атласне кімоно – 2500 гривень

O.Taje

Український бренд трикотажного одягу O.Taje випустив на літо лінійку віскозних топів із велосипедками та спідницями. У колекції є як базові білі, чорні, бежеві кольори, так і яскраві: оранж, фуксія та смарагдовий. Дроп доповнили мінімалістичними сукнями та комбінезонами.

Де купити: на сайті бренда

Сет з топу та шортів – 2399 гривень

WKMF

Літня колекція «Цвіт» від бренда WKMF присвячена пробудженню, яке відбувається навесні. Вона включає речі з натуральних тканин – льону, бавовни, віскози та французького шовку. До лінійки ввійшли: невагомі та жіночі сукні в ніжних кольорах і з квітковим принтом, бавовняний костюм зі светром і сукнею з розрізом ззаду, лляний сет із топу та мідіспідниці, штанами та жилеткою.

Де купити: на сайті бренда

Шовкова міді сукня – 6500 гривень

Low Posh

Літня колекція від українського бренда Low Posh, натхненна прохолодою ставка в літній день та українським Поліссям. В основу лінійки входять: лляні мінімалістичні комплекти у світлих тонах з акцентними елементами ручної роботи в техніці макраме. До колекції також увійшли: сукня Tulip із відкритою спиною, топ на одне плече, штани низької посадки, оздоблені змінним поясом, легкі штани палаццо з льону, довга сукня з віскози у квітковому принті.

Де купити: на сайті бренда

Лляна сорочка – 4200 гривень

L'eskizzo

Літня колекція від L’eskizzo має назву The Stone’s Answer і присвячена силі та незламності. Талісманом капсули став камінь. До лінійки ввійшли: традиційні костюми з льону та шовку, сукня вільного крою, яку можна носити більш приталено завдяки ґудзику у формі каменю, сукня з підкресленим ліфом на тонких бретелях, топи та мідіспідниця. Колекція доповнена прикрасами – чокером і підвіскою у формі каменю.

Де купити: на сайті бренда

Сукня Barcelona – 9000 гривень

Flow 

Літня колекція від українського бренда Flow «Захоплива подорож в літо» поєднує легкість, мінімалізм і лаконічність. Якщо ви хочете створити більш розслаблений образ, можете обрати костюми з льону. Якщо бажаєте додати романтичності – зверніть увагу на топ-бра та спідницю з квітковим принтом. А за елегантність відповідають мереживні сукні, боді та штани. Вони дають змогу експериментувати в образах і грати на контрастах. Бестселером нової колекції стала бавовняна сукня з приталеним верхом та об’ємною спідницею.

Де купити: на сайті бренда

Спідниця балон – 2899 гривень

Be Om Design

До літньої колекції одеського бренда Be Om Design увійшли бавовняні сукні міді та максі на бретелях, короткі сукні з тенселю, сорочки кроп-топ, костюми у смужку та клітинку, лляні жакети вільного крою, спідниці з необробленим краєм і спортивні сети. Палітра колекції включає базові білий і чорний кольори, ніжні блакитний, рожевий і яскравий лимонний.

Де купити: на сайті бренда

Сукня міні з тенселЮ – 1299 гривень