The Village Україна в рубриці «Зовнішній вигляд» фотографує містян і просить їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Героїня нового матеріалу – стилістка та художниця-костюмер Анастасія Велегура.

На Насті: куртка – Monstra, футболка – Sort Company, штани – «Брень», взуття – Dr. Martens, головний убір – BZR, краватка – Bow Tie House, каблучка – ABCD rings.

Про шопінг

Я стилістка та художниця-костюмер. Працюю на зйомках кліпів, реклами та на комерційних фотосесіях із Werelease studio. Іноді працюю продюсеркою фотозйомок. Для душі граю «реп» як ді-джейка. Правильно говорити «Граю хіп-хоп», але я люблю реп, це і впливає на мій стиль одягу.

Я ніколи не їжджу на шопінг спеціально. Моя робота – ходити магазинами й шукати цікаві речі. Найчастіше я залишаю їх собі після зйомок. Мій улюблений шоурум – «ЛЁД». Це шоурум українських дизайнерів, але там дуже добірний одяг. Він розташоваий поруч із хімчисткою взуття Reborn на Великій Васильківській.

У мене багато друзів-дизайнерів і я часто купую їхній одяг. Стоки та секонд-хенд – моя окрема любов. Шопінг у звичайному розумінні для мене відсутній. Він мене не розслабляє, оскільки в цей час я працюю, усе аналізую, придумую варіації: як, що та з чим одягнути.

До речі, ця звичка в мене з дитинства. Кожен сезон, закуповуючи нові речі, щоб отримати те, що хочу, я мусила виправдати кожну річ перед мамою. Наприклад, щоб мама купила топ, він повинен поєднуватися зі штанами або бути в колір взуття чи резинок на косичках [сміється]. Коротше кажучи, я обмірковувала все заздалегідь.

Найдорожча річ у моєму гардеробі – взуття. Dr. Martеns, Nike, Puma, Adidas, Converse, Reebok. Улюблених брендів у мене багато. Взагалі, я можу закохатися майже в кожну річ і за три секунди придумати, як і куди її одягнути. Це професійна звичка. Я працюю з одягом з 17 років. Коли я працювала продавчинею-консультанткою, могла легко продати річ, якщо була в неї закохана. А я працювала не завжди з крутим одягом. Доводилося знаходити родзинки.

Я люблю українські бренди. Вважаю, що наші роблять не гірше, а то і краще. Напевно, пальців рук не вистачить, аби перерахувати мої улюблені: BZR, Sort Company, SKA, Raйon, ACT1, «Брень», TG, The Vibe Shop, ABCD rings, Alxndr LEN, The Flo, NCYZIP, Tin tin swimwear, Monstra, Askotaxist, Syndicate, Mod44, Hard («Жесть»), Zhilyova, Keep. Втомилася згадувати, але це не все точно [сміється]. Завжди підтримую українські бренди та відчуваю якусь гордість за наших дизайнерів.

Я можу сміливо додати масмаркет у свій образ. Зазвичай це базовий одяг, на якому не видно брендингу. На мою думку, масмаркет сьогодні дуже прикольний. Особливо Indetex group, куди входять Zara, Bershka, Pull & Bear, Massimo Dutti, Oysho та Uterque. У цьому році вони робили колаборації з крутими дизайнерами й там реально є цікаві сети. Моє ставлення до масмаркету – можна, якщо обережно. Якщо все гарно запакувати, чому б ні? Наприклад, я беру джинси Zara й купую їх на 4 розміри більше, виглядає незвично. Я отримую купу компліментів і люди запитують мене, що це за джинси.

У принципі, у мене до всього ставлення «може бути». Адже це все «вкусовщина». Для мене не існує табу, антитрендів і навіть розмірної таблиці [сміється]. Просто майже всі речі з мого гардеробу розміру xxl. Також я не розділяю речі на чоловічі та жіночі. Ти не можеш бути вільним і вважатися «модником», якщо в тебе є табу, не тільки у плані стилю. У восьмому класі я ходила в чорному й казала «фу» на рожевий колір і леопард. Подивіться на мене зараз [сміється].


Куртка – Monstra

Незвичайний український бренд. Люблю їх за оригінальність


Футболка – Sort Company

Це моя улюблена футболка від молодого стрітстайл-бренда.


Сорочка 

Теж українського виробництва. Замовляла її для Міші Крупіна, але вирішила викупити для себе.


Штани – «Брень»

Від українського бренда. Я викупила її собі після зйомки кліпу FOSHO.


Головний убір – BZR

Це мій улюблений бренд головних уборів, завжди доповнюю образ цими аксесуарами. Колекціоную їх.


Каблучка – ABCD rings

Це український дизайнер.

Про місто

Люблю Київ за свободу. Свободу вибору в усьому: в одязі, місці, форматі, у роботі та житті. Люблю за людей і невичерпні можливості. Обожнюю нічний Київ. Уночі мене ніхто не турбує через роботу, усі магазини закриті, саме тоді я можу відпочити.

Обожнюю потанцювати під хороший хіп-хоп на Allosyrup і сходити на Кирилівську. Мої улюблені місця в Києві – Рейтарська, до речі, там багато класних шоурумів. Також люблю Воздвиженку, Андріївський спуск і Печерськ.

TCP bar – мій улюблений бар, хоч я і не п’ю – розумієте, наскільки хороший? «ОКНО», «Каштан», Ramen vs Marketing, Takava, TinTin, Milk Bar, OCTO tower – місця, у які я воджу друзів, які приїхали вперше до Києва. Якщо проводити час наодинці, то вдома. Раніше я жила на Оболоні, тому Набережна та парк «Наталка» були моїми місцями сили. Там дуже гарно. Зараз для мене немає кращого місця, ніж моя квартира, де мене чекає котик.

Фото: Валерія Скрибченко