The Village Україна у рубриці «Зовнішній вигляд» фотографує містян і просить їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблене місце в Києві.

Ми розмовляємо з Анею на вулиці Іллінській.

На Ані: пальто Other&Stories, сукня Fransa, туфлі Casare Paciotti, шарф Eterna, сережки Fope, каблучка Dari Jewelry, сумка Calvin Klein.

Пальто Other&Stories

Це моє улюблене класичне пальто, яке я ношу вже кілька зим поспіль. Купила його в якомусь із наших прекрасних київських аутлетів, утричі дешевше, аніж воно насправді коштує. Дуже його люблю і навіть хотіла купити ще одне таке саме, але не було.


Сукня Fransa

Сукня теж куплена нещодавно в одному з аутлетів, який, здається, розташований десь під «Ареною». Це європейський, але маловідомий бренд (принаймні мені хочеться так думати). Насправді це цікава історія, бо я не носила сукні близько 5 років, ще з часів університету та візитів у клуби. А тут одягнула цю сукню і подумала «це саме вона, потрібно брати».


Туфлі Casare Paciotti

Останнім часом не дуже люблю кросівки, зрозуміла, що мені набагато комфортніше в туфлях, тому купила кілька пар і ношу їх із задоволенням.

Ці туфлі дуже давні, але одні з улюблених, які в моєму гардеробі, здається, вічність. Купила їх у стоковому магазині Helen Marlen, коли він ще був на Петрівці. Пригадую, тоді я їх придбала десь за 4000 гривень, і на той час це були божевільні гроші. Частину грошей сама зібрала, а частину додав батько. Тепер у них відпала половина стразів, але я все одно їх дуже люблю.


Шарф Eterna

Цей шарф я поцупила у свого батька, він дуже приємний на дотик і підходить під усе. Насправді я дико не люблю і не вмію підбирати аксесуари, тому мені значно простіше їх «свиснути» у батьків. Шапки, шарфи та рукавиці у тата, а сережки та інші прикраси – із цим до мами.


Сережки Fope

Ці сережки з білого золота належать моїй мамі, хоч вона і дуже обурюється, коли я їх беру. Ношу їх, коли хочу відчувати себе дорожче, ніж я є насправді. З’явилися вони у мами ще в заможний період нашої сім’ї, який у певний момент закінчився, а прикраси залишились.


Перстень Dari Jewelry

Я купила цей перстень, бо мені дуже сподобався колір, потім подарувала такий самий мамі. Не надто вірю в українські бренди, але ці дівчата мені подобаються.


Сумка Calvin Klein

Це моя улюблена сумка, яку я купила за «3 копійки» колись у Нью-Йорку. Вона настільки універсальна й підходить під усе, що я досі шкодую, що не купила одразу три штуки.

Про шопінг

Я почала шукати власний стиль на перших курсах університету. Тоді хотілося бути один день жіночною, інший – спортивною, а потім носити кросівки з пальто. І в якийсь момент я прочитала фантастичну фразу західної критикині, на жаль, не пам’ятаю її їмені, яка сказала: «Мені дуже подобаються всі ці кольорові, декоровані та принтовані речі, але я ношу чорний колір, тому що це моя формула мати універсально добрий вигляд, я знаю, що так мені прекрасно, то для чого щось зайве придумувати?». Відтоді я користуюся цією геніальною формулою – ношу чорний колір. Періодично з’являються люди, які чомусь вважають, що я «в траурі», та я вже давно звикла на це не зважати. Так у мене і зав’язалися міцні стосунки з чорним кольором.

Є популярна думка, що в гардеробі мають бути три позиції, на які не варто шкодувати грошей: взуття, сумки і верхній одяг. Усе інше може замінити базовий одяг – це і моя формула заповнення гардеробу. Інколи, коли мені не лінь, я їду на Позняки в G-outlet і риюсь у залишках Cos і Other&Stories, там можна знайти щось цікаве. Але коли зовсім лінь і я розумію, що мені треба щось базове та просте і чорне, звичайно, у такі моменти рятує Zara.

Якби в українській моді була популярна така штука, як бренд-амбасадор, то я була б самопроголошеним послом бренду Ясі Хоменко (RCR Khomenko – ред.). Наша дружба почалася з того, що я скупила з її першої серії близько п’яти сорочок. Усе просто: речі від Ясі на мені кльово сидять, тому й така любов.

Кілька разів пробувала налагодити стосунки із секондом, але якось у мене не виходить. Є люди, які можуть поїхати на «Баул» і привезти щось звідти суперкруте та ексклюзивне. Для мене секонд – це як чоловік, який тобі дуже подобається, але ви настільки різні люди, що нічого спільного у вас просто бути не може.

Також у мене є нездорова тяга до підрізання речей. Я маю прекрасні гострі кухонні ножиці, якими обрізала приблизно 5 пар джинсів та безліч чоловічих сорочок.

Про місто

Я живу на Подолі і дуже комфортно тут почуваюся. Ще люблю район Золотих воріт, він маленький, затишний і там завжди приємно прогулятися. Скоро туди переїду і буду зраджувати Подолу. Ще люблю Бессарабку, там завжди зручно сісти і попрацювати у кафе «Чашка», а потім можна піднятись у PinchukArtCentre і подивитись на сучасне (або не дуже) мистецтво. Якщо говорити про якісь особисті місця в Києві, то це бар «Торф», там завжди всі свої. Також нещодавно я щиро полюбила Closer і страшенно радію тому, що він у мене фактично за рогом.