The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Площа:

86 м²

Висота стелі:

3,40 м

Розташування:

Шевченківський район

Дизайн:

Fabian Architects


Квартира розташована в історичному центрі Києва – у будівлі, яку спроєктував архітектор Василь Кричевський. Помешкання розраховане на подружню пару, з можливістю розташувати гостей у кабінеті.

Вітальня та кухня були відокремлені, й замовники побажали об’єднати їх, щоб з обох кімнат було видно історичні пам’ятки. Старі елементи об’єднали із сучасними, щоб не втратити цінність історичної будівлі.

Для спальні обрали окрему колірну гаму, розповідають автори проєкту Fabian Architects. Від решти приміщень вона відрізняється кремовими тонами та шпалерами теплих відтінків: аби в спальні можна було розслабитися. Також тут є кабінет із відкритою книжковою шафою, що переходить у письмовий стіл. Колірне рішення кабінету зроблено у світло-кремових тонах.

Хотіли зробити велику окрему гардеробну, але цього не дозволяла будівля, тому вигадали шафу-гардеробну в спальні. Щоб вмістити системи кондиціонування, стелю опустили на 40 сантиметрів.

Меблі замовляли з Італії, Іспанії й України. М’які меблі – італійські, корпусні – українські. Світло – з Італії, Іспанії та Франції; зокрема знайшли світильники, які осучаснили простір, додають дизайнери. Бюджет склав 90 000 доларів.

фото:
Олексій Колечкін