The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район

Дарницький

Дизайн

Ольга Бондар

Площа

49,6 м²

Висота стелі

2,7 м


Квартира розташована на другому поверсі будинку в ЖК «Славутич» біля однойменної станції метро на лівому березі. Це житло для молодої пари, яка хотіла зробити квартиру функціональною. «Власники хотіли вмістити у квартирі все, але додати легкості за допомогою яскравих кольорових акцентів, зробити квартиру затишною та світлою», − розповідає дизайнерка Ольга Бондар. Для цього використали білий колір як основний і доповнили його акцентами зеленого та синього.

У квартирі не робили перепланування, лише прибрали засклену лоджію, що дозволило розширити зону вітальні. Коридор виділили кольоровим акцентом − стіни й шафи пофарбували в зелений, поклали зелену плитку. У такий спосіб вирішили виокремити вхідну зону від житлової. З обох сторін встановили шафи для взуття та одягу, а в білій зоні — двері прихованого монтажу у ванну. На стіні розмістили велике дзеркало від ІКЕА, поруч повісили світильники від українського бренду Fild.

Кухню розташували в ніші − її зробили білою й мінімалістичною. «Вона невелика, адже власникам не потрібна була велика площа для готування», − розповідає Ольга. Тут вбудували шафи до стелі для зберігання кухонного приладдя, під шафами вмонтували підсвітку. Додали відкриті дерев’яні полички.

Вітальню об’єднали з обідньою зоною, встановили робоче місце для чоловіка, який працює в ІТ. Робочу зону виділили блакитним кольором, а над столом під стелею розташували білі полички для зберігання.

В обідній зоні розмістили великий стіл від Drommel, доповнили чорними різними стільцями від ІКЕА та графітовою геометричною вазою на столі. Над обідньою зоною розташували світильники від Nordlux.

У зоні вітальні − зелений диван від Pufetto, який обирали власники квартири. «Зручний диван для того, щоб можна було відпочивати вдвох» − розповідає дизайнерка. Навпроти поставили телевізор й підвісну тумбу, де можна зберігати техніку.

У спальні зробили акцент на стіні за ліжком, для неї обрали чорно-білі геометричні шпалери від бренду TheO. «Хотілося чогось цікавого, але водночас не перевантажувати інтер’єр, щоб він не був надто активним», − пояснює Ольга.

Ліжко для спальні обрали нейтрально-сірого відтінку від українського бренду Interia, тумби − від Drommel. Над ними розташували чорні бра Markslojd. У кімнаті на всю стіну встановили блакитну шафу з білими відкритими полицями для книг і журналів. Зону підвіконня вирішили зробити в одному кольорі: стіну, підвіконня й радіатор пофарбували у блакитний колір.

У ванній кімнаті потрібно було розташувати техніку: пральну машину сховали під білою поличкою для умивальника. Усю стіну за унітазом зробили функціональною, а в одній із полиць заховали бойлер. Душову зробили без дверей за скляною перегородкою від Liberta. Завдяки нахилу, вода не розливається кімнатою, а стікає у трап.