The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Район:

Печерський

Кількість кімнат:

2

Площа:

60 м²

Висота стель:

3 м


Квартира розташована в будинку на вулиці Мечникова поряд зі станцією метро «Кловська». П’ятиповерхова будівля без ліфта – забудова сталінських часів. До подвір’я можна зайти і з боку Мечникова, і спустившись від бульвару Лесі Українки.

 Цей будинок побудували у 1954-му – за рік після смерті Сталіна. Своєю чергою, у 1955 році у СРСР оголосили «боротьбу з надмірністю». У межах цієї кампанії заборонили виконувати красиві оформлення фасаду, як на цьому будинку. Можна сказати, що ці будинки закрили епохи сталінського ампіру і комфортних пропорцій житла в СРСР. Змінили їх «хрущовки» – будинки без «украшательств».

Олександр Овсянко

співзасновник будівельного бюро Rente

Це відомчий будинок, який планували спеціально для управлінців, розповідають керівники проекту. Серед іншого від звичайної забудови ХХ століття його відрізняють високий рівень стелі (без урахування підвісної стелі – 3,20 м), а також розміщення проводки у скляних трубках та гіпсокартонні перегородки.

«Гіпсокартон – це неабияка інновація для будівлі 1954 року, – каже Овсянко. – Звичайно, це не сучасний гіпсокартон, але технологія у нього така сама. Цей картон навіть більш щільний». Ще одна особливість «сталінок» – великі вікна та незасклені балкони. Вікна у вітальні в квартирі виходять на подвір’я.

«Приходиш у квартиру в новобудові – і вони всі однакові. Своєю чергою, у цієї квартири є своя історія», – розповідають у Rente. Підкреслити історію житла вирішили, оголивши цеглу на одній зі стін у студії. Понад те, по периметру нішу підсвітили.

За оригінальним плануванням помешкання було двокімнатним: вітальня, спальня і кухня. Утім, у процесі останнього ремонту його переобладнали під студію з окремими спальною і ванною кімнатами.

Зону для відпочинку в студії оформили завдяки телевізору і дивану українського виробника Blest. Вітчизняного виробництва й журнальний столик, а також кухонна стінка та стіл зі стільцями у зоні кухні – власне, як і більшість меблів в оселі.

Той самий виробник Blest відповідальний за двоспальне ліжко у спальній кімнаті. Виділили у цій зоні й окремий гардероб. На підлозі вирішили покласти ламінат.