«Культурний Проект» запускає чотири курси з мистецтва в межах осіннього семестру. Серед них поглиблені онлайн-курси зі світового та сучасного мистецтва, а також офлайн-курси «Мистецтво Сходу» та «Art on the go».

1. Офлайн-курс «МИСТЕЦТВО СХОДу»

Лекторка: Ольга Новікова
Коли: 24 вересня – 26 листопада (10 лекцій)
Вартість: 6 000 гривень

На курсі слухачів познайомлять із мистецтвом, естетикою та культурою країн Сходу. Лекторка розповість про східні різновиди та жанри мистецтв, а також про значення, історію, культуру та ментальність, які вплинули на їхні формування. Долучитися до курсу можна в будь-який момент.

2. Офлайн-курс «art on the go»

Лекторка: Олена Боримська
Коли: 3 жовтня – 19 грудня (12 лекцій)
Вартість: 7 200 гривень

Цей практичний курс розробили для поглиблення взаємодії глядача та мистецтва. Під час лекцій студентів познайомлять з основними видами й жанрами візуального мистецтва та мовою їх символів. А практичні заняття проводитимуть на експозиції Національного музею «Київська картинна галерея».

3. Онлайн-курс «ІСТОРІЯ СВІТОВОГО МИСТЕЦТВа»

Лекторка: Галина Глеба
Коли: з 1 жовтня до 14 січня (30 вебінарів)
Вартість: 7 500 гривень

Це курс-путівник основними етапами розвитку мистецтва від найдавніших часів до сучасності. Лекторка навчить слухачів орієнтуватися в жанрах і стилях мистецтва, впізнавати митців за характерною манерою виконання та розуміти семантику творів. Також тут навчать відрізняти грецьку та римську скульптури, а ще розкажуть, чому в історії світової культури так мало художниць.

4. Онлайн-курс «ЯК РОЗУМІТИ СУЧАСНЕ МИСТЕЦТВо»

Лекторка: Тетяна Кочубінська
Коли: 12 жовтня – 11 листопада (10 вебінарів)
Вартість: 2 500 гривень

Курс про основні явища та видатних особистостей у мистецтві ХХ–ХХI століття. Упродовж лекцій розкажуть, як виникали різні медіа, напрями та форми сучасного мистецтва. А ще познайомлять із художніми стратегіями, поведінковими моделями та ролями, які відіграють художники в сучасному суспільстві.

«Мистецтво дозволяє пізнавати світ через його мову символів і творити свій образ світу. Розкриває реальність в іншому вимірі, допомагає будувати зв’язки й відкривати нові точки дотику з культурою, розбивати власні межі та вивільняти креативну енергію, яку вони стримували», – пояснюють у «Культурному Проекті».


Матеріал підготовлено за підтримки Культурного Проекту