The Village Україна розповідає, де навчатися цієї весни. Зібрали курси за різними креативними напрямами: маркетинг, фотографія, режисура, письменницька майстерність, арт і дизайн.

  • Маркетинг

Курс «Стратегічний маркетинг» у Projector School

Для кого буде корисно?

Курс допоможе зрозуміти сучасний маркетинг й основи створення стратегій. Він орієнтований на маркетологів, продакт-менеджерів, комунікаційників і підприємців, які хочуть розібратися в маркетингу. На курсі студенти вчитимуться розробляти маркетингову стратегію, визначати аудиторію, канали комунікації, бюджетування та позиціювання. Курсова робота – розроблення маркет-стратегії конкретно вашого проєкту. Якщо проєкту немає, Projector надає кейс.


Коли: старт 13 квітня (набір триває до 6 квітня)

Заняття: дві записані лекції щотижня та живий вебінар із кураторкою щосереди о 19:30

Тривалість: два місяці

Вартість – 6500 гривень за місяць або 12 350 гривень одним платежем


Онлайн-курс Facebook and Instagram Advertising Tools у Projector School

Для кого буде корисно?

Курс буде корисний для новачків у таргетингу, акаунт-менеджерів і маркетологів, які хочуть брифувати таргетологів чи запускати кампанії самостійно. Курс орієнтований на практику, студенти розбиратимуть усі типи оптимізації через Facebook, працюватимуть над власними проєктами або кейсами від кураторів і запустять 3–4 кампанії.

«Куратор поділиться прикладами проєктів із власного досвіду. У кожному блоці виділимо час на опрацювання типових помилок у налаштуванні реклами та відповіді на питання».


Коли: з квітня

Заняття: четвер – відеолекції, вівторок о 19:30 – вебінари

Тривалість: два місяці

Вартість – 5000 гривень на місяць або 9500 гривень одним платежем


Онлайн-курс Copywriting. Beginning у Projector School

Для кого буде корисно?

Курс орієнтований на тих, хто хоче почати працювати в рекламі й опанувати професію копірайтера. «Уміти писати – це вміти думати текстом і формулювати думки у слова. За два місяці навчання ви побуваєте у шкурі копірайтера креативної агенції, а дипломний проєкт і домашні завдання не раз із вас її спустять».


Коли: з 23 березня

Заняття: вівторок, субота

Тривалість: два місяці

Вартість – 5000 гривень на місяць або 9500 гривень одним платежем


Онлайн-курс Content Marketing у Projector School

Для кого буде корисно?

Курс орієнтований на B2B контент-маркетологів, які працюють на західний ринок, і діджитал-маркетологів, які хочуть перейти в контент маркетинг. «Усі створюють блоги. Усі пишуть статті. Усе роблять контент. Але далеко не всі отримують клієнтів і користувачів. На курсі ми розберемося у створенні content marketing process, який буде приносити не тільки охоплення й позиції в Google, а й постійний потік користувачів». Протягом курсу студенти працюватимуть із власними блогами та на практиці опановуватимуть основи контент-маркетингу.


Коли: старт 6 квітня (набір у групу до 30 березня)

Заняття: вівторок, четвер, субота

Тривалість: два місяці

Вартість – 10 000 гривень на місяць або 19 000 гривень одним платежем


Онлайн-курс PR Basis від Skvot

Для кого буде корисно?

Курс буде корисним для креаторів, які хочуть просувати себе та свої проєкти. Авторів брендів, які хочуть розробити свою піар-стратегію та грамотно використовувати рекламний бюджет. А також організаторів івентів, які хочуть залучати більше людей у свої проєкти.

«Грамотний піар – це можливість зробити так, щоби про тебе знали й говорили. Щоби домогтися цього, ми розберемо основні принципи PR, які можна застосувати для будь-яких проєктів. Навчимося відчувати свій бренд й аудиторію, визначати позиціювання й вибудовувати живі комунікації. На прикладі кейсів зрозуміємо, як реагувати на критику та обернути негатив у свою користь. Порушимо тему івентів і навчимося робити промо так, щоби солд-аут став нормою».


Коли: 30 березня – 29 квітня

Заняття: вівторок, четвер

Тривалість: місяць

Вартість – 7 000 гривень


Онлайн-курс Art Direction від Skvot

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто працює або мріє працювати в артдирекшні та хоче знайти свій підхід у створені крутих продуктів.

«Артдиректор – людина, яка відповідає за візуальний складник продукту, інструменту, кампанії. Головне завдання артдиректора – побачити майбутній продукт і зробити все, щоби цей продукт вийшов. Ми розповімо, як знайти свій підхід до артдирекшну та як створювати круті продукти: айдентику, сайти й додатки».


Коли: 6 квітня – 6 травня

Заняття: четвер, вівторок

Тривалість: місяць

Вартість – 8400 гривень


Курс Art Direction у КАМА

Для кого буде корисно?

Це повний базовий курс для тих, хто хоче опанувати та розібратися у професії артдиректора. Курс наближений до структури роботи справжньої креативної агенції: студенти працюватимуть над брифами та створюватимуть презентації для справжніх клієнтів.


Коли: прийом студентів до 30 березня

Заняття: два-три рази в будні дні з 19:30–21:30, у суботу – з 12:00

Тривалість: п’ять місяців

Вартість – 6500 гривень п’ятьма платежами або 28 000 гривень одним платежем


Курс Brand Management у KAMA

Для кого буде корисно?

Це повний базовий курс для тих, хто хоче опанувати та розібратися у професії артдиректора. Курс наближений до структури роботи справжньої креативної агенції, студенти працюватимуть над брифами та створюватимуть презентації для справжніх клієнтів.


Коли: прийом студентів до 30 березня

Заняття: два-три рази на тиждень (будні дні з 19:30 до 21:30)

Тривалість курсу: чотири місяці

Вартість – 8 000 гривень п’ятьма платежами або 35 000 грн одним платежем


Курс Copywriting у КАМА

Для кого буде корисно?

Повний базовий курс для тих, хто хоче опанувати професію копірайтера. Навчання проходить в умовах, максимально наближених до роботи рекламної агенції: «Курс дозволить опанувати як базові професійні навички, техніки створення творчих ідей, так й отримати широке уявлення про сучасні рекламні процеси й актуальні тренди».


Коли: прийом студентів до 20 березня

Заняття: два-три рази в будні дні з 19:30–21:30, у суботу – з 12:00

Тривалість: чотири місяці

Вартість – 6500 гривень п’ятьма платежами або 28 000 гривень одним платежем


Marketing Full Course в Bazilik School

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче зрозуміти, як працює маркетинг, змінити професію або самостійно відповідати за маркетинг у своєму бізнесі. Це повний базовий курс, на якому студенти вивчають основні поняття, завдання, інструменти маркетингу, вчаться створювати маркетингову стратегію та маркетинговий план, а також вивчають digital-marketing, event- і brand- management.


Коли: старт 16 березня

Заняття: вівторок, четвер 19:00–22:00

Тривалість: два місяці

Вартість – 7000 гривень двома платежами або 13 000 гривень одним платежем


Creative Copywriting Full Course в Bazilik School

Для кого буде корисно?

Курс орієнтований на креативних копірайтерів і тих, хто хоче опанувати цю професію. Це повний базовий курс, на якому студенти розберуться, як працювати з різними типами завдань: неймінг, слогани, тексти, ідеї комунікацій і ролики до них. На курсі студенти вивчатимуть рекламний ринок, техніки тексту, креативні інструменти тощо. Усі знання будуть підкріплюватися практичними завданнями, з яких потім вийде власне портфоліо.


Коли: старт 22 березня

Заняття: понеділок, середа 19:00–22:00

Тривалість: три місяці

Вартість – 6500 гривень трьома платежами або 17 000 гривень одним платежем


SMM Full Course в Bazilik School

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче освоїти ключові компетенції SMM-спеціаліста. «Заняття розділені на теоретичний і практичний блоки з постійним фідбеком від лекторів. Частину завдань і фінальний курсовий проєкт студенти готують для реального клієнта».


Коли: 29 березня

Заняття: понеділок, середа, четвер – 19:00–22:00; субота – 11:00–14:00

Тривалість курсу: два місяці

Вартість – 6500 гривень трьома платежами або 17 000 гривень одним платежем


  • Filmmaking

Курс «Режисура» від Skvot

Для кого буде корисно?

Це онлайн-курс від режисерки та сценаристки Марисі Нікітюк. Курс корисний для тих, хто хоче більше дізнатися про індустрію кіно та розібратися у професії режисера. На курсі студенти пройдуть увесь алгоритм створення фільму, писатимуть сценарії, трітменти, вчитимуться пітчувати свої ідеї та створювати команду.


Коли: з 13 квітня

Заняття: вівторок, четвер

Тривалість: сім тижнів

Вартість – 10 200 гривень


Курс Filmmaking у KAMA

Для кого буде корисно?

Курс для молодих режисерів, операторів, креативних продюсерів і тих, хто мріє знайти себе в цій індустрії. «Під час навчання студенти розбирають візуальні й технічні завдання, з якими зустрічаються режисери в реальному процесі кіновиробництва. На додаток до написання сценаріїв, роботі з акторами, продюсування, режисури та монтажу своїх власних відео, студенти опановують суміжні спеціальності на знімальному майданчику, працюючи в команді над загальними завданнями».


Коли: прийом студентів до 15 березня

Заняття: один-два рази в будні дні – 19:30–22:00, субота – 12:00.

Тривалість курсу: чотири місяці

Вартість – 6500 гривень п’ятьма платежами або 28 000 гривень одним платежем


Режисерський воркшоп від Ukrainian Film School

Для кого буде корисно?

Воркшоп буде корисний для тих, хто хоче розібратися у професії кінорежисера та мріє створювати власне кіно. Він триває три дні, заняття проходять на кіностудії FILM.UA. Крім теоретичної інформації, спікери разом зі студентами розбиратимуть власні кейси й на прикладі своїх фільмів показуватимуть, як треба та як не треба робити в кіно.


Коли: 18–20 березня

Заняття: усього 12 годин

Тривалість: три дні

Вартість – 4500 гривень


Курс «Драматургія монтажу» від Ukrainian Film School

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче навчитися не просто монтувати відео, а створювати історії завдяки монтажу. Є два рівні цього курсу: для початківців і для професіоналів. Початківці, крім основних тем, будуть опановувати технічні можливості програми Adobe Premiere Pro. Ті, хто вже мають досвід у монтажу, будуть пропрацьовувати більш глибокі аспекти створення контенту.


Коли: весна 2021

Заняття: вівторок і четвер – 17:30–19:30 (Beginner); вівторок і четвер – 20:00–22:00 (Pro)

Тривалість: шість тижнів

Вартість – 6500 гривень


  • Арт

Онлайн-курс Contemporary Art від Skvot

Для кого буде корисно?

Це курс для тих, хто хоче розібратися, як влаштована система мистецтва. Кураторки курсу – засновниці галереї The Naked Room Марія Ланько та Єлизавета Герман. На курсі студенти детально вивчатимуть типи виставок, дізнаються, як створюється виставка: від ідеї до фінансових звітів, навчатимуться правильно комунікувати через портфоліо, авторський стейтмент та експозицію.


Коли: з 13 квітня

Заняття: вівторок, четвер

Тривалість: п’ять тижнів

Вартість – 10 200 гривень


Онлайн-курс «Куратор сучасного мистецтва» від Skvot

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче стати куратором. Студенти курсу навчатимуться реалізовувати художні задуми й організовувати проєкти, дізнаються, як курувати музейні та приватні колекції, вивчатимуть історію виставок і навчатимуться доносити ідеї за допомогою кураторських стратегій.


Коли: з 29 квітня

Заняття: понеділок, четвер

Тривалість: півтора місяця

Вартість – 8700 гривень


  • Музика

Онлайн-курс «Основи музичного продакшну» від Skvot

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче створювати свої треки. На курсі студенти навчаються створювати й міксувати музику, опановують базові принципи побудови аранжування, роботи з елементами саунд-дизайну та зведення треків. Під час навчання студенти створюють власний трек й отримують детальний фідбек від куратора курсу.


Коли: з 12 квітня

Заняття: понеділок, четвер

Тривалість: місяць

Вартість – 5800 гривень


  • Письменницька майстерність

«Онлайн-курс письменницької майстерності» від Litosvita

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче писати власні тексти: від коротких оповідань до великих романів. Лекції читатимуть українські письменники, редактори та видавці. На курсі студенти навчаться користуватися різними техніками художнього письма та сторітелінгу, користуватися правилами розвитку художнього конфлікту, опанують головні сюжетні схеми, напрацюють авторський стиль, навчаться редагувати власний текст і дізнаються, як знаходити видавця.


Коли: з 16 березня

Заняття: вівторок, четвер 19:00–21:00

Тривалість: сім тижнів

Вартість – 2000 гривень


  • Фотографія

Курс «Композиція фотографії» від Київської школи фотографії

Для кого буде корисно?

Курс для фотографів, які хочуть усвідомлено створювати структуру кадра та навчитися керувати увагою глядача. На курсі студенти навчаться компонувати зображення, бачити структуру, естетику фотографії й на практиці застосовувати різні художні прийоми.


Коли: з 22 березня

Заняття: понеділок, середа, п’ятниця

Тривалість: два тижні

Вартість – 4600 гривень


Онлайн-курс «Колористика фотографії» від Київської школи фотографії

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто займається фотографією й хоче навчитися колористиці фото. «Кожен колір несе емоційний заряд, тому по-різному діє на глядача. Одні поєднання кольорів підсилюють одне одного, інші – послаблюють. Ось чому теорія та практика цього фотокурсу зробить ваші фотографії сильнішими!»


Коли: з 8 квітня

Заняття: вівторок, четвер

Тривалість: два з половиною тижні

Вартість – 4 800 гривень


Flat Lay Workshop у Bazilik School

Для кого буде корисно?

Воркшоп орієнтований на тих, хто хоче навчитися створювати композиції для предметної фотографії. Студенти розберуть основи композиції кадру та на практиці вчитимуться працювати з реквізитом, тлом і різними ракурсами.


Коли: 20 березня

Заняття: 11:00 – 15:00

Тривалість: один день

Вартість – 700 гривень


Інтенсив Adobe Photoshop від School of Visual Communication

Для кого буде корисно?

Інтенсив корисний для тих, хто вже працює у редакторі й хоче систематизувати знання або підвищити фаховий рівень. «П’ять інтенсивних занять із графічним дизайнером-практиком та ілюстратором допоможуть побачити всі можливості програми, зрозуміти, як використовувати той чи інший інструмент у залежності від ваших завдань та уникнути типових помилок у роботі».


Коли: з 19 квітня

Заняття: п’ять занять

Тривалість: п’ять днів

Вартість – 2400 гривень


  • Дизайн

Онлайн-курс «Ілюстрація. Засоби виразності» від Projector School

Для кого буде корисно?

Курс корисний для ілюстраторів-початківців для вивчення базових принципів роботи з графікою. А також ілюстраторам, які практикують, і вже мають досвід в ілюстрації, але бажають згадати й систематизувати основи.

«На курсі ми поговоримо про засоби виразності у графіці та про те, як використовувати ці засоби, щоби маніпулювати увагою глядача. Усі графічні завдання будемо вирішувати в межах брифів, максимально наближених до реального життя. За належних зусиль після закінчення курсу ви отримаєте гідні перші проєкти в портфоліо».


Коли: з 11 травня

Заняття: вівторок, четвер, субота

Тривалість: три місяці

Вартість – 5000 гривень трьома платежами або 14 250 гривень одним платежем


Онлайн-курс Web Design Beginning у Projector School

Для кого буде корисно?

Курс для новачків, які ще не мають досвіду і хочуть спробувати себе в новій професії вебдизайнера. «Ми згадаємо трохи теорії, покажемо багато практики, направимо в потрібне річище й навчимо думати, як дизайнер. Усе простіше, ніж вам розповідали: потрібно тільки дуже цього хотіти та гарно попрацювати».


Коли: старт 9 квітня

Заняття: вівторок, п’ятниця – відеоуроки, середа 19:30 – вебінари з кураторами

Тривалість: два місяці

Вартість – 4 800 гривень двома платежами або 9120 гривень одним платежем


Онлайн-курс «Touchdesigner. Інтерактивні інсталяції» від Projector School

Для кого буде корисно?

Курс для програмістів, які хочуть створювати графіку та працювати з інсталяціями. Для графічних і моушн-дизайнерів, які хочуть створювати інсталяції й аудіовізуальні перформанси. Для музикантів, VJ та всіх, хто цікавиться сучасними медіатехнологіями.

«За 16 занять курсу ми вивчимо основи та зробимо перші проєкти в TouchDesigner. Навчимося працювати з генеративною 2D/3D-графікою й гарно її рендерити. Створимо свій користувальницький інтерфейс для керування графікою. І навіть почнемо використовувати зовнішні аксесуари для керування графікою: вебкамера, мідіконтролери, OSC».


Коли: старт у квітні

Заняття: середа – 19:30, субота – 11:00

Тривалість: два місяці

Вартість – 4500 гривень двома платежами або 8550 гривень одним платежем