Зібрали мовні додатки, щоб почати підтягувати знання просто зараз.

 Duolingo

Для українськомовної аудиторії додаток пропонує шість мов: англійську, іспанську, німецьку, французьку, португальську та італійську. Але якщо з англійською все зрозуміло, то через Duolingo можна вивчити, наприклад, високу валійську або норвезьку мови. В застосунку немає лекцій, навчання побудовано на ігровому процесі. Щоб додати азарту, за кожну неправильну відповідь віднімається життя.

Встановлення: безкоштовно

 Lingualeo

LinguaLeo – один з найперших додатків, де ввели ігрове навчання. Тут можна годувати фрикадельками левеня, але за них доведеться поборотися. Застосунок також пропонує подивитися фільми, послухати музику і все це розібрати для кращого розуміння.

Встановлення: безкоштовно

 Drops

Алгоритм Drops схожий на Easy Ten, але картинок більше. В додатку є доступ до 25 мов, запустили навіть діалекти.

Встановлення: безкоштовно

 Quizlet

Quizlet використовує цікавий спосіб запам’ятовування нових слів – картки. Але є й інші методи: тести, введення перекладу та встановлення відповідності між словами двома мовами.

Встановлення: безкоштовно

 Busuu language learning

Busuu пропонує на вибір 12 мов для вивчення. Користувачі можуть допомагати одне одному. Офлайн-доступ до занять – ще один плюс додатку, займайтеся у зручний час.

Встановлення: безкоштовно


 Memrise

Після численних ребрендингів Memrise все ще утримує позиції хорошого мовного застосунку. Якщо вас не турбує яскравий інтерфейс, можна завантажувати. Memrise допомагає скласти словник на будь-яку тему.

Встановлення: безкоштовно

 Англійська за методом Тічера

Програма складається з п’яти курсів: від базового до просунутого. Безкоштовно додаток дозволяє пройти тільки один урок на день.

Встановлення: безкоштовно

 Babbel – Learn Languages

Якщо у вас вже є знання англійської, нічого не зупинить користуватися Babbel. Двох зайців одним пострілом: англійську закріпити, іншу мову підтягнути.

Передплата: безкоштовно

 BBC Learning English

Додаток BBC дає свої новинні та аналітичні матеріали для розбору. Тут можна підтягнути академічну англійську та покращити сприйняття британської англійської.

Встановлення: безкоштовно

 LingoKids

Якщо дитині від двох до восьми років, то LingoKids потурбуються, щоб вона весело та корисно проводила час. Велика кількість анімаційних персонажів та відеоконтенту втримають увагу та дадуть базові знання мови. У застосунку два розділи: для дітей і для батьків, де можна стежити за успіхами.

Встановлення: безкоштовно

 Elsa Speak

Акцент – перше, що видає у вас іноземця. ELSA – додаток, який допоможе його позбутися та скоректувати мову. Він не тільки покаже, що вимова неправильна, а й пояснить конкретні проблемні місця, після чого запропонує вправи для покращення.

Встановлення: безкоштовно

 EWA: Learn English Language

Додаток для тих, хто любить читати. В бібліотеці EWA понад тисяча книг англійською. Особливість застосунку – переклад слова за допомогою кліку. У кожної книги є аудіоверсія. Але майже весь контент доступний тільки після передплати.

Встановлення: безкоштовно

 Beelinguapp

У додатку Beelinguapp користувачі можуть читати короткі розповіді іноземною мовою із синхронним перекладом рідною. Програма більше підходить для новачків, майже всі тексти адаптовані та не дуже складні.

Встановлення: безкоштовно

 Tandem

Після теорії настає час практики. Tandem – соціальна мережа, в якій спілкуються люди зі всього світу. Знайдіть співрозмовника та продовжуйте вивчення мови неформально. Не бійтеся проявляти ініціативу.

Встановлення: безкоштовно

 Speaky

Speaky – ще один додаток для спілкування з іноземними друзями. Можна вибрати мову та її рівень, про все інше, як обіцяє Speaky, він потурбується сам.

Передплата: безкоштовно

 Italki

Italki – сервіс, який допомагає знайти викладача певної мови за договірну суму. Викладачам можна виставляти рейтинг і залишати відгуки. Ця схема працює і у зворотний бік – станьте репетитором самі.

Передплата: безкоштовно

 HelloTalk

Додаток дає змогу зв’язуватися з носіями мови зі всього світу. В листуванні співрозмовник може показати, де ви помилилися, та підкаже складні моменти. Також у HelloTalk є віртуальні відеокласи, де в коментарях студенти обговорюють тему.

Встановлення: безкоштовно

 Ablo

Через Ablo можна зв’язатися з новими людьми з інших країн. Як і в інших застосунках з подібним функціоналом, в Ablo є функція відеозв’язку.

Передплата: безкоштовно

ТЕКСТ: Мадіна Болатова