У Полтаві відкрили реабілітаційний центр мережі Recovery для поранених військових. Щорічно дві тисячі ветеранів зможуть отримувати безплатні послуги в цьому центрі.

Реабілітаційний центр Recovery має три поверхи, його створили в одній з медичних установ Полтавщини. Центр обладнали відповідно до стандартів інклюзивності й технологічності: широкі дверні прорізи, відсутність порогів, антиковзке покриття на підлозі, поручні в коридорах, інклюзивні туалетні кімнати.

У лікувально-реабілітаційній зоні облаштували дві зали з апаратами віртуальної реальності (VR), що забезпечує зворотний зв’язок із пацієнтом. Там також є кабінети ерготерапії, психолога, асистивних технологій, масажу, магніто- й фізіотерапії, лазерної терапії, фізіотерапевта, ординаторська, інклюзивні санітарні кімнати й службові приміщення.

Завдяки іноваційним тренажерам й апаратам центру пацієнти зможуть, зокрема, відновлювати функціональність верхніх і нижніх кінцівок, кажуть у Recovery.

У палатному відділенні центру зможуть розмістити до 51 осіб. Кімнати пацієнтів обладнані функціональними меблями, ліжками з електроприводом, а також інклюзивними санітарними зонами.

 

Мережа Recovery, яку заснували Віктор й Олена Пінчуки, має 12 безплатних реабілітаційних центрів по всій Україні: у КиєвіЛьвові, Рівному, Дніпрі, Вінниці, Черкасах, Хмельницькому, Одесі (два заклади) і в Дніпропетровській області (три заклади). Ми розпитали мережу центрів Recovery, як відбувається реабілітація поранених військових.