У Німеччині з 1 квітня набув чинності закон, що частково легалізує споживання канабісу, пише The Guardian.

Відповідно до закону повнолітні можуть самостійно вирощувати до трьох рослин або мати з собою до 25 грамів канабісу. Також з 1 липня німці можуть приєднатися до «клубів канабісу» – некомерційних спільнот вирощування конопель.

Німцям, які перевищать дозволену норму канабісу, загрожують штрафи або увʼязнення до трьох років, а за торгівню – пʼять років позбавлення волі. Водночас людей, яких у минулому засудили за діяння, які за новим законом не вважаються злочином, можуть реабілітувати й вилучити судимість.

Метою уряду є «боротьба з чорним ринком» і поліпшенн захисту молоді, оскільки чинні закони не діють, а споживання зростає, каже міністр охорони здоровʼя Карл Лаутербах.

У Німеччині 8,8% людей віком від 18 до 64 років заявили, що вживали марихуану принаймні один раз за попередні 12 місяців згідно з офіційною статистикою 2021 року. Серед людей віком від 12 до 17 років ця цифра зросла майже до 10%.

 

У Німеччині частково легалізували рекреаційний канабіс у лютому. Закон підтримали 407 депутатів, проти виступили 226, а четверо утрималися. Уряд аналізуватиме вплив закону на захист дітей і молоді впродовж півтора року після впровадження.