На Херсонщині планують збудувати завод для сортування, перероблення й утилізації наслідків руйнації, повідомляє Liga.Net.

Реалізувати проєкт планують у два етапи. Спершу облаштують сортувальну лінію для перероблення цегли, бетону, металу тощо в щебінь. Далі матеріали спресовуватимуть у блоки або плитку, щоб використовувати для відбудови зруйнованих об’єктів.

На спорудження цеху з технологічною лінією для підготовки сміття до перероблення планують спрямувати 1,8 мільйона доларів. А на цех з виробництва готової продукції – 5,5 мільйона доларів.

Проєкт будівництва розробив агрохолдинг KSG Agro. Його планують реалізувати впродовж двох з половиною років, а прогнозований бюджет будівництва становить вісім мільйонів доларів. Зараз компанія шукає міжнародних інвесторів, щоб залучити їх до реалізації проєкту.

 

Виноробня князя Трубецького на Херсонщині була в окупації з 24 лютого впродовж дев’яти місяців. Редакція The Village Україна поговорила з керівним менеджером виноробні Андрієм Стрільцем про втрачені склади на Херсонщині й Київщині, третю війну й відновлення.

Фото: Олександр Прокудін