Інструмент на основі штучного інтелекту Mia виявив у 11 жінок незначні ознаки раку молочної залози, повідомляє BBC.

Міа здатний виявити незначні ознаки раку на ранніх стадіях хвороби, які важко побачити лікарям. Компанія-розробник Kheiron Medical Technologies зазначає, що завдяки ШІ-іструментам час очікування результатів триває від двох до трьох днів.

Інструмент тестувала Національна служба з охорони здоровʼя (NHS). Mia працює на базі хмарних обчислень від Microsoft, його створювали впродовж шести років. Зокрема навчали на мамографіях близько мільйона жінок. Водночас лікарі можуть переглянути близько пʼяти тисяч сканувань на рік.

Також у Великій Британії випробовують інструмент на основі ШІ від компанії Presymptom Health, який аналізує кров на ознаки сепсису до появи симптомів.

 

Сучасне обладнання для діагностування раку з інтегрованим штучним інтелектом KFBIO AI доставили в Україну в межах Національної програми з впровадження цифрової технології діагностики раку. Нейромережа DCNN здатна аналізувати гістологічні знімки й автоматично ідентифікувати вражені й підозрілі клітини й опрацювати близько 1500 клінічних кейсів за добу.