Мережа освітньо-культурних просторів «Гончаренко центр» запустила безкоштовну гарячу лінію юридичної допомоги для внутрішньо переміщених осіб.

Звертатися на гарячу лінію юридичної допомоги можуть українці, які були змушені переїхати з початком повномасштабного вторгнення Росії. Фахівці центру надаватимуть їм первинну й в окремих випадках вторинну юридичну допомогу.

«В окремих випадках ми можемо допомогти з підготовкою адвокатського запиту, складанням заяви, ініціюванням депутатського звернення, наданням інших послуг в разі необхідності», – каже директор центру Микола Брюховецький. 

За словами організаторів, гарячу лінію запустили через численні запити українців. Вона працюватиме на базі платформи безоплатної юридичної допомоги, що працює в освітньому центрі з квітня 2023 року.

Гаряча лінія юридичної допомоги працює за номерами +38 067 428 28 64 й +38 050 107 88 83 по буднях, з 09:00 до 18:00. Свої звернення також можна залишати у формі за посиланням або у Viber, WhatsApp і Telegram.

 

Міністерство соцполітики запустить проєкт підтримки внутрішньо переміщених осіб, що передбачає субсидії на оренду житла. Розмір субсидії залежатиме від вартості оренди в певному регіоні або населеному пункті.