Фонд WNISEF запускає безкоштовний освітній проєкт про урбанізм «У міста є Я» для підлітків.

Програма «У міста є Я» триватиме з 18 березня по 28 червня 2024 року. Підлітки віком від 10 до 17 років можуть поспілкуватися з урбаністами, архітекторами й запрошеними фахівцями урбан-руху. Вони також отримають відеолекції й досліджуватиму власні міста.

Учасники ознайомляться з одинадцятьма темами про урбаністику, а саме: про міську інфраструктуру й містопланування, бізнес у місті, бюджет, сталий розвиток, безпеку й ін. Зустрічі з лекторами відбуватимуться на базі молодіжних організацій у 19 містах і громадах України, зокрема:

Київ

Запоріжжя

Кропивницький

Олександрія (Кіровоградська область)

Рівне

Луцьк

Бердичів (Житомирська область)

Чернівці

Бояни (Чернівецька область)

Тернопіль

Вінниця

Івано-Франківськ

Знамʼянка (Кіровоградська область)

Світловодськ (Кіровоградська область)

Острог (Рівненська область)

Львів

Ужгород

Хмельницький

Чернігів 

«Розуміння процесів функціонування міст і шляхів їх поліпшення є важливим інструментом для зміцнення залучення громадян. Цей проєкт є своєрідним залученням молоді до процесів змін, але також можливістю забезпечити зв’язок між мешканцями й центрами прийняття рішень для зміни життя мешканців на краще», – зазначають автори проєкту.

   

Чому важливо залучати дітей до поліпшення благоустрою міста і як це робити, розпитали Ірину Озимок, фахівчиню з місцевого економічного розвитку, засновницю міжнародного саміту мерів (WNISEF) і співзасновницю урбан-клубів для дітей, які проводили цьогоріч у Польщі, яка написала книжку для дітей «У міста є я», що вийшла у видавництві «Книголав».

   

Київська школа економіки (KSE) проведе триденний форум «Практичний урбанізм для планування відновлення й залучення громадян» під гаслом Build Back Better. Це триденний захід із публічними дискусіями, воркшопами й презентаціями кейсів від організацій.