Міжнародний олімпійський комітет і Міжнародний паралімпійський комітет дозволили російським і білоруським тенісистам брати участь в Олімпійських іграх у Парижі в нейтральному статусі.

Тенісисти з Росії й Білорусії можуть виступати на Олімпіаді-2024 як нейтральні індивідуальні спортсмени, якщо виконали умови відбору, визначені Міжнародною федерацією тенісу.

Більшість міжнародних федерацій підтримують рішення щодо індивідуальних змагань і спортсменів, які беруть участь в Олімпійських іграх в Парижі цього року. Відповідне рішення також відповідає чинній міжнародній політиці тенісу, додають у Міжнародній федерації тенісу.

Наразі росіянам і білорусам заборонена участь у командних змаганнях, водночас невідомо, чи дозволяється спортсменам брати участь у парних і змішаних турнірах. Олімпіада-2024 триватиме з 26 липня до 11 серпня в Парижі.

 

У грудні Міжнародний олімпійський комітет допустив до Олімпійських ігор-2024 атлетів з Росії й Білорусі в нейтральному статусі. Атлети з Росії й Білорусії зможуть виступати лише в особистих стартах, команди не будуть допущені. Учасників Олімпіади відбиратимуть лише через офіційні старти, без додаткових кваліфікаційних можливостей.

У Міністерстві закордонних справ України назвали помилковим рішення МОК дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях у нейтральному статусі.

 

У серпні міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив, що Україна візьме участь на Олімпійських іграх у Парижі, що відбудуться влітку 2024 року, навіть за умов допуску до змагань спортсменів з Росії й Білорусі в нейтральному статусі.