У Сумах почали власне виробництво автобусів з низькою підлогою, повідомляє Сумська міська рада.

Задні двері автобусів мають низьку підлогу, що відповідає вимогам перевезення маломобільних груп населення. Відповідно до вимог, на маршрутах має бути до 50% низькопідлогового транспорту, каже керівник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради Сергій Яковенко.

Автобуси мають понад 40 місць для пасажирів, серед яких 23 – для сидіння, одне – для пасажира з інвалідністю, а також 18 стоячих місць. Деталі кузова оригінальні, які виготовляють у Сумах на базі агрегатів Mercedes-Benz. Також автобуси відповідають екологічному стандарту Euro 5.

До 2025 року планують виготовити десять низькопідлогових автобусів «Сумчанин», наразі уже два таких автобуси працюють на маршруті №20 «Шпиталь-Аеропорт».

 

На двох маршрутах в Одесі запустили низькопідлогові автобуси, які пристосовані до потреб маломобільних груп населення. Низькопідлогові автобуси Ataman і VDL працюють на маршрутах №185 і №168. Оскільки маршрутні автобуси належать приватним перевізникам, економічна складова для них є стримувальним чинником.