У Києві енергетики ДТЕК відновили понад 135 кілометрів ліній електропередачі різного класу напруги від початку повномасштабного вторгнення.

Фахівці полагодили 40 енергооб’єктів Києва з 2022 року. Лінії електропередач найчастіше руйнуються через обстріли. Через прямі влучання, падіння уламків ракет і дронів також страждають підстанції, трансформаторні й розподільчі пункти.

 

 

Повернення електрики після обстрілів у середньому триває 5–6 годин від моменту влучання. Після масштабної атаки РФ на початку січня енергетики повернули світло для 260 тисяч киян упродовж чотирьох годин.

Загалом енергетики ДТЕК повернули світло більше ніж мільйону родин із 2022 року. Також за два роки повномасштабного вторгнення під час повернення світла були поранені два енергетики «ДТЕК Київські електромережі».

 

Українські пілоти здійснили майже 19 тисяч вильотів від початку повномасштабного вторгнення. Серед них – 7 800 на вогневе ураження, 8 900 на авіаційне винищувальне прикриття. Також Повітряні сили України знищили 1 905 ракет, 4 844 ударні дрони, 340 літаків і 325 вертольотів у взаємодії із Силами оборони.