Велика Британія припинила дію програми допомоги українським біженцям Ukraine Family Scheme, повідомляють на сайті уряду.

Програма Ukraine Family Scheme є однією з двох систем, завдяки якій українці можуть легально перебувати на території Великої Британії. Термін дії візи за цією програмою закінчиться в березні 2025 року.

У межах програми Ukraine Family Scheme українці могли перебувати на території країни, якщо мають родичів, які проживають у Великій Британії. Відповідний тип візи надавав можливість навчатися, працювати й отримувати допомогу від держави впродовж трьох років.

Українцям, які були учасниками Ukraine Family Scheme, пропонують податися на програму Homes for Ukraine, щоб отримати житло від британців, які в обмін матимуть фінансову підтримку від держави. Знайти легальний варіант перебування в країні потрібно до закінчення терміну дії візи.

 

Велика Британія продовжує візи для біженців з України до 2026 року. Це означає, що українці зможуть перебувати в країні ще 18 місяців.

   

У вересні 2023 року, під час засідання Ради ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ, тимчасовий захист для українців у Європі продовжили до 4 березня 2025 року.

 

Редакція The Village Україна розпитала про життя в британській столиці Софію, яка живе в Лондоні з дитинства; Катерину, яка мешкає в місті вже протягом семи років, й Ілону, яка разом із дитиною виїхала після повномасштабного вторгнення РФ.