Онлайн-школа Skvot запускає безплатний інклюзивний курс із ретуші фото у Photoshop для людей з порушенням слуху.

Навчання стартує 11 березня. Студентів навчать обробляти фото, а також працювати з кольорокорекцією, світлом і референсами у Photoshop. За результатами курсу учні зберуть портфоліо й дізнаються, де шукати клієнтів.

Курс викладатиме Дарія Червона, яка працює з ретушшю понад 10 років. Її роботи публікували у Vogue, Elle, GQ й Marie Claire. Крім того, вона запустила новий формат зборів «Тиловики Азову». Кожен урок жестовою мовою переклала Наталія Кравцова – голова Всеукраїнської асоціації перекладачів жестової мови.

«Ми хочемо жити в країні, де креативна професія – це не привілей людей з Рейтарської, а опція для кожного. Тому Skvot створив онлайн-курс із ретуші фото для глухих, щоб не жити у світі, де на будь-який запит отримуєш «404». Програма інклюзивного курсу така ж, як й у звичайного. Студенти такі ж, як й у звичайному», – каже співзасновниця Skvot Інна Чут.

Це буде перший інклюзивний курс на Skvot, але не останній, кажуть в онлайн-школі. Далі планують запустити жестові курси з графічного дизайну й ілюстрації.

   

Skvot – це онлайн-школа попкультури, у якій навчають креативних навичок і професій. Skvot разом із дизайн-бюро Spiilka запустили подкаст «Звукопис українського дизайну», який називають «диджитал-путівником з українського дизайну».