Книгарню «Тиша», де книжки видають за підпискою, як на Netflix, відкрили біля Золотих воріт.

Книжки в «Тиші» не продають, їх можна орендувати й почитати в книгарні або взяти з собою. Вартість підписки – 500 гривень на місяць.

За раз додому можна взяти лише дві книги. Їх потрібно прочитати за місяць і повернути назад у книгарню або ж попередити про затримку. Якщо з книжкою щось сталося й вона не підлягає відновленню, потрібно придбати таку ж натомість.

На полицях «Тиші» зібрали понад 1500 книжок, серед яких як нішеві видання, так і «база», кажуть у книгарні. Це художня література від казок про Труханів острів до пригод «Доктора Хто», анголомовні романи, «харківські детективи», наукпоп і біографії. Крім літератури українською й англійською мовами, також продають невелику кількість книжок французькою й італійською.

У «Тиші» є камін, фортепіано й вінілові платівки. Гостей також пригощають чаєм. «Бо еспресо-машини занадто гучні для нас», – кажуть у книгарні.

Коли

10:00–20:00

Де

вулиця Богдана Хмельницького, 68

   

Книгарня з вживаними виданнями й крафтовим українським пивом; книжкові магазини в кінотеатрі «Жовтень» й Українському Домі; заклади на честь Сковороди й роману Підмогильного: зібрали добірку книгарень, які відкрили в Києві у 2023 році.

обкладинка й фото: «Тиша»