Кабмін ухвалив постанови про реорганізацію Інституту фізичної оптики імені Ореста Влоха у Львові, Науково-дослідного інституту українознавства в Києві й Української інженерно-педагогічної академії в Харкові, повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Інститут фізичної оптики імені Влоха приєднають до Львівського національного університету імені Івана Франка, Науково-дослідний інститут українознавства – до Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а Українську інженерно-педагогічну академію – до Харківського національного університету імені Василя Каразіна.

Міністр зазначив, що приєднання академії до ХНУ дасть можливість сфокусуватися на якісній підготовці фахівців, а студенти продовжать навчання на тих самих умовах, що й зараз.

«Ці рішення є продовженням курсу на посилення університетської науки. Тепер ці наукові установи зможуть обʼєднати зусилля й ресурси зі ЗВО для розвитку наукових досліджень й інноваційних проєктів. Таке обʼєднання дасть можливість інститутам отримати більше ресурсів для розвитку наукового потенціалу», – каже Лісовий.

 

У жовтні 2023 року реорганізували Національний авіаційний університет. В уряді кажуть, що протягом останніх кількох років Національний авіаційний університет поступово втрачає свою ефективність як заклад вищої освіти.