Другу книгарню-кавʼярню Readeat у Києві відкриють на території ЖК «Комфорт таун». Заклад у «домашньому» форматі почне роботу на початку весни.

«Шукав приміщення довго, та й далі продовжую шукати, свій план відкрити пʼять книгарень не покинув. У «Комфорт тауні» планую створити пʼять робочих місць, сприяти розвитку місцевого комʼюніті за допомогою тематичних вечорів, книжкових клубів для сусідів, а також дитячих читанок на вихідних. «Домашній» формат – це коли на бажання можна навіть взяти книгу додому почитати», – коментує The Village Україна засновник Readeat Дмитро Феліксов.

Фото: місце, де відкриють книгарню-кавʼярню. Наразі там досі триває ремонт

В асортименті буде понад 1500 найменувань книжок: новинки й хіти, сучасна українська література, класичні автори, нонфікшн, комікси, дитяча література, а також книги англійською мовою.

Крім книжок, буде кава, какао, вино від українських виробників і десерти. Інтерʼєр прикрасять більш як 100-літній стіл, кришталь, бронза й різні вінтажні елементи. «У книгарні стоятиме піаніно, на якому вчилися грати мої старші діти», – розповідає Феліксов.

Другу книгарню-кавʼярню Readeat відкриють на вулиці Березневій, 12, навпроти «Нової пошти».

   

Readeat – це книжковий бізнес, який запускає засновник Concert UA Дмитро Феліксов. Перша книгарня-кав’ярня мережі почала роботу 1 вересня на вулиці Антоновича неподалік від НСК «Олімпійський», у планах – запуск мережі закладів, онлайн-платформи з магазином й українським аналогом сервісу Goodreads. Ми запитали у власника Readeat, як саме він хоче змінити книжковий ринок України й навіщо.