У Львові запустили пілотний проєкт центру рекрутингу до Сил безпеки та оборони України.

Перший центр рекрутингу облаштують у львівському ЦНАПі за адресою вулиця Левицького, 67. Там надаватимуть інформацію щодо вакансій, консультуватимуть, проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть кандидатів до призначення на обрану посаду.

Пілотний проєкт втілюють у співпраці Міноборони з Львівською міською радою.

 

У січні Міноборони розпочало співпрацю з Державним центром зайнятості, щоб удосконалити систему рекрутингу. Вакансії, які військові частини розміщують на платформі Robota.ua, також будуть публікувати на порталі вакансій Державної служби зайнятості, яка налічує 535 установ і підрозділів.

   

У серпні 2023 року платформа з працевлаштування Lobby X запустила спеціальний сайт з актуальними вакансіями до Збройних сил України. Механізм працює як для цивільних, які хочуть мобілізуватися, так і для чинних військовослужбовців, які можуть обійняти посаду, більш релевантну їхньому досвіду й навичкам.

На платформі Work.ua розміщені більше 800 вакансій від Міноборони. Найбільше пропозицій (близько 11%) від Морської піхоти ЗСУ, а також 12-ї бригади спеціального призначення НГУ «Азов», 66-ї окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго Сухопутних військ ЗСУ.