Володимир Зеленський призначив новим головнокомандувачем ЗСУ генерала-полковника Олександра Сирського, про це президент повідомив у вечірньому зверненні.

«Він має успішний досвід захисту, провів Київську оборонну операцію. А також  успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції», – каже Зеленський.

«Відсьогодні до керівництва Збройними силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі, і на Ставці. Я провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, сьогодні говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком і полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським. Усі вони розглядаються на керівні посади в армії й служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача», – додав Зеленський.

Олександр Сирський – генерал-полковник Збройних сил України. До призначення головкомом був командувачем Сухопутних військ, зокрема відповідав за оборону Києва.

Раніше Сирський називав найбільш критичний момент оборони столиці під час повномасштабного вторгнення РФ.

 

Президент України Володимир Зеленський і головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний зустрілися й опублікували синхронні публікації з подякою за два роки спільної роботи. Президент додав, що запропонував Залужному лишитися в команді.