Студенти Пенсильванського університету створили план повоєнного відновлення Бучі Green Network Bucha, повідомляє «Голос Америки».

Студенти створили мапу Бучі, на якій позначили місця руйнувань унаслідок російських обстрілів на початку повномасштабного вторгнення. Найбільш пошкоджені ділянки міста виділили жовтим кольором. Студенти пропонують створити місця памʼяті, де містяни зможуть ділитися досвідом та обʼєднуватися.

У межах проєкту Green Network Bucha хочуть створити місто більш комфортним й урбанізованим. Зокрема, пропонують обʼєднати велосипедні, пішохідні маршрути й культурні природні зони Бучі для безпечного екологічного простору. Також студенти радять скористатися досвідом Чехії, яка проводила відновлення після соціалістичного минулого.

Проєкт створити на основі мапи руйнувань міста в межах програми Diplomacy Lab Держдепартаменту США. Його презентували членам парламенту й українського посольства у Вашингтоні. «Обрати саме Бучу вирішили через те, що місто стало символом стійкості й життєздатності як в Україні, так і за її межами», – каже одна з керівниць проєкту Ежені Бірч.

Створювати мапу відновлення також допомагали місцеві представники. Проєкт планують передати міській голові Бучі й американським організаціям, що допомагатимуть відбудовувати місто, зокрема «Фундації Говарда Баффета».

 

Уряд Тайваню виділить 18 мільйонів гривень на відновлення дитячої школи бойових мистецтв у Бучі.

Фото: «Голос Америки»