У штаті Алабама суд призначив засудженому до смертної кари страту шляхом вдихання азоту, пише Assocіated Press.

До відповідного покарання засудили 58-річного Кеннета Сміта за наймане вбивство дружини пастора Вестсайдської церкви Христа Елізабет Сеннетт, яке він скоїв у 1988 році. Сміт отримав тисячу доларів від чоловіка загиблої, який планував у такий спосіб отримати гроші за страховою, оскільки був у боргах. Пастор наклав на себе руки після початку розслідування, розповідає Assocіated Press.

Кеннета Сміта вперше спробували стратити в листопаді 2022 року, за 30 років після увʼязнення. Йому планували зробити смертельну інʼєкцію, але виконавці не змогли знайти вену. Після цього губернатор Алабами Кей Айві запросив для Сміта як альтернативу страту за допомогою азоту.

Страту запланували на 25 січня. Адвокати увʼязненого будуть оскаржувати рішення суду, вони називають його «експериментом на людях».

 

У жовтні 2023 року в Україні створили безкоштовну платформу Inheart, яка дозволяє зберігати спогади про померлих близьких. На платформі можна створити сторінку й зібрати альбомні фотографії, відеозаписи, листи й інші особисті спогади про померлого.