Статтю про Україну найчастіше шукали користувачі української вікіпедії у 2023 році, пише ГО «Вікімедіа Україна».

У 2023 році користувачі найбільше шукали статтю про Україну, її переглянули 1,6 мільйона разів. На другому місці – стаття про російське вторгнення в Україну з 2022 року, яку переглянули понад 1,3 мільйона разів. А третє місце посіла стаття про українського поета Тараса Шевченка – майже мільйон переглядів.

Користувачі також найбільше цікавилися статтями про Валерія Залужного, Володимира Зеленського й Кирила Буданова. Серед загиблих українців багато переглядів отримали статті про командира першої ОМБ «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла й міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського. Також українці цікавилися Володимиром Путіним і Євгеном Пригожиним.

Популярними запитами також були статті про Ізраїль, Росію, Велику Британію, Польщу, Німеччину й Сектор Гази. А серед історичної тематики – Київська Русь, Волинська трагедія й Голодомор в Україні (1932–1933).

 

У 2022 році користувачі вікіпедії найбільше читали статтю про російське вторгнення в Україну. Друге місце посідає стаття про радника Офісу президента Олексія Арестовича, а на третьому місці – стаття з назвою «Україна».

У 2021 році першою за кількістю переглядів стала стаття про Україну (у 2022 році вона перемістилася на третє місце). На другому місці опинилася стаття про Тараса Григоровича Шевченка (тепер на 15), а на третьому – про Київ (зараз ця стаття на шостому місці).