За результатами опитування фонду «Демократичні Ініціативи» імені Ілька Кучеріва, українці найбільш позитивно ставлять до Польщі серед країн-сусідів.

66% опитаних українців ставляться до Польщі позитивно, 22% – нейтрально і 8% – негативно. Також 51% вважають, що населення Польщі позитивно ставиться до України, а 13% – навпаки.

Найбільш негативно українці ставляться до Білорусі – 78% опитаних. Нейтральне ставлення демонструють 12%, а позитивно – менше 5%. Також більшість вважають, що населення Білорусі ставиться до України негативно. У позитивне ставлення вірять 7% українців. Росію не включили до переліку.

Українці позитивно ставляться до Молдови – 49,5% (8% – негативно) і Румунії – 47% (9% – негативно). 38% українців ставляться до обох країн нейтрально. Громадська думка щодо Словаччини порівну розділилася на нейтральне й позитивне ставлення (по 38,5%).

До Угорщини переважає негативне ставлення більшості громадян – 46%. Нейтрально ставляться 27% і позитивно – 21%. Українці вважають, що угорське населення ставиться до України негативно – 37%, нейтрально – 29%, і 17% – позитивно.

Опитування проводили на територіях, що контролює уряд України й на яких не ведуть бойові дії. Загалом опитали 2019 респондентів віком від 18 років.