У Великій Британії ухвалили закон про безпеку в інтернеті, який передбачає, що люди, які дивляться порнографію, скануватимуть обличчя для підтвердження віку, про це повідомляють у британському державному спостережному органі Ofcom.

Якщо людина на вигляд молодша ​​за 18 років, порносайти можуть попросити підтвердити вік іншими способами, надіславши фото паспорта чи водійського посвідчення.

Нові вимоги мають на меті заборонити неповнолітнім заходити на порносайти, посиливши перевірку. У британському спостережному органі вважають прийнятним оцінювати вік за допомогою сканування обличчя користувачів і використовувати штучний інтелект для визначення віку користувачів. Однак деякі користувачі вважають, що такі нововведення загрожують їхній конфіденційності.

За результатами дослідження, яке провело Управління уповноваженого у справах дітей Англії у 2021–2022 роках, ​​здебільшого діти вперше бачать порнографію в інтернеті у віці 13 років. Понад чверть з них – до 11 років, а кожен десятий – у віці 9 років.

 

Про впровадження нового закону у Великій Британії повідомляли в лютому 2022 року.

«Батьки заслуговують на душевний спокій, знаючи, що їхні діти захищені від того, що не повинні бачити в інтернеті», – передає ВВС слова британського міністра цифрової економіки Кріса Філпа.