Блокада кордону польськими перевізниками на пункті пропуску «Шегині» посилиться з 27 листопада, про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, пише УНІАН.

Блокада руху триває на чотирьох пунктах пропуску:

  • «Ягодин – Дорогуськ»
  • «Краківець – Корчова»
  • «Рава – Руська – Гребенне»
  • «Шегині – Медика»

Це напрямки, де кордон могли перетинати вантажівки вагою понад 7,5 тонн, бо інші пункти пропуску можуть приймати вантажівки лише з меншою вагою.

Нині на цих пунктах перебуває близько 3,5 тисячі вантажівок, що рухаються в бік України. Навпроти КПП «Шегині» блокування відбувається за польським часом з 09:00 до 20:00, а із завтрашнього дня блокування триватиме цілодобово, зазначає Демченко.

З 6 листопада польські перевізники заблокували кілька пунктів пропуску на польсько-українському кордоні через скасування вимоги для українських перевізників одержувати дозвіл на перетин кордону. Того ж місяця в Україні почались проблеми з постачанням пального через блокаду.

 

В квітні Польща заборонила ввозити з України сільськогосподарську продукцію до 30 червня. Заборона на імпорт потрібна, щоби захистити інтереси польських аграріїв та вберегти від можливої кризи, зазначив голова керівної партії «Право і справедливість» Ярослав Качинські.