«Укрзалізниця» та агентство США з міжнародного розвитку USAID підписали меморандум про євроінтеграцію залізниці.

Меморандум передбачає модернізацію дільниці від станції Мостиська, яка знаходиться на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів). Також агентство сприятиме подальшій інтеграції української залізниці до системи транс'європейських транспортних мереж.

Планують модернізувати та замінити колії, у разі необхідності — побудовати нові. Зокрема, на дільниці від Мостиської до Львова планується побудувати євроколію шириною 1435 мм.

Вона може слугувати для розвитку вантажних та пасажирських перевезень у напрямку країн ЄС. Залучення до системи транс'європейських транспортних мереж допоможе створити альтернативні шляхи експорту українського продовольства.

У 2022 році USAID надали урядові України допомогу понад 21,7 млрд доларів США. Раніше агентство з міжнародного розвитку передало «Укрзалізниці» 105 дизель-генераторів.

   

Цьогоріч компанія Аecom й аеропорт «Бориспіль» підписали меморандум, який передбачає об’єднання зусиль для відновлення й модернізації інфраструктури аеропорту «Бориспіль» й авіаційного сектору України загалом.