Щорічний рейтинг найкращих українських ЗВО за показниками наукометричної бази SciVerse Scopus оприлюднив портал Osvita.ua.

Список очолив Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Він має найвищий індекс Гірша – показник, що базується на кількості наукових публікацій і їхніх цитувань.

Другу позицію посів Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, а третю – Львівський національний університет імені Івана Франка. На четвертій позиції Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, пʼятірку замикає Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут імені Сікорського».

До десятки також увійшли Чернівецький національний університет імені Федьковича, Сумський державний університет, два львівські ЗВО («Львівська політехніка» і Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького), а також Прикарпатський національний університет імені Стефаника.

Повний перелік найкращих українських ЗВО за показниками Scopus можна переглянути тут. У рейтинг включили лише ті заклади вищої освіти, що мають у Scopus окремі Affiliation ID в офіційному переліку. У списку немає закладів, що мають індекс Гірша нижчий за 1.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Scopus – це бібліографічна й реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях.


Скільки треба працювати, щоб покрити вартість навчання в Україні? Дослідники порахували вартість навчання популярних спеціальностей і заробітну плату в найбільших містах України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі