Японський архітектор Шигеру Бан, який створював тимчасове житло для українських переселенців, проведе лекцію у Львові під назвою Works and Humanitarian Activities, повідомляє Харківська школа архітектури.

Шигеру Бан біля власного проєкту тимчасового житла у Львові

Архітектор спеціалізується на конструкціях, які швидко зводять для допомоги людям, постраждалим від природних катаклізмів чи війн у кризових регіонах. Це стосується не лише житла, але й громадських центрів, освітніх закладів, церков тощо.

Крім того, Шигеру Бан працює із матеріалами, які можна використовувати повторно, а також із експериментальними матеріалами (дерево, папір).

Лекція відбудеться англійською мовою. Організатори переконують, що подія буде цікава не лише архітекторам. Лектору можна буде поставити питання й узяти участь у дискусії.

Подію проведуть 25 вересня у приміщенні Харківської школи архітектури на вулиці Кубійовича, 35-А (другий поверх). Початок – о 18:30.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Харківська школа архітектури – це приватний заклад вищої освіти, який заснували в Харкові у 2017 році. Співзасновник школи – Олег Дроздов, провідний архітектор харківського бюро Drozdov&Partners. Детальніше про ХША ми розповідали тут.


Проєкт тимчасового житла у Львові
Багатоповерхова офісна будівля, де вся несуча конструкція зроблена з дерева

Шигеру Бан – лауреат Прітцкерівської премії (аналог Нобелівської премії у архітектурі). За його технологіями створили церкву із паперу в Японії, Музей мистецтва у Аспені (США), тимчасове житло для українських переселенців у Львові та Польщі.

Церква з паперу у Японії
Музей мистецтва у Аспені

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка і фото: Archdaily