Український інститут разом зі студією онлайн-освіти EdEra запустили англомовний онлайн-курс Crimea: History and People. У ньому розповідають про минуле й сьогодення півострова та кримських татар.

Онлайн-курс складається із 12 відеолекцій про складність відносин у Чорноморському регіоні, стародавню історію Криму та Кримського ханату, колоніальну політику Російської імперії щодо півострова, примусову депортацію кримських татар у 1944-му, а також про культуру цього народу.

Крім того, автори курсу пояснюють, з якими викликами стикнулася незалежна Україна через російську політику щодо півострова, розповідають про обставини та руйнівні наслідки окупації й анексії Криму Росією у 2014 році.

Курс безкоштовний. Щоб його пройти, потрібно лише зареєструватися на міжнародній освітній платформі Udemy.

Програму розробляли разом з науковцями з України та Туреччини, повний перелік фахівців, які створювали курс, можна знайти тут.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


YouTube запустив освітню онлайн-платформу для українських старшокласників. На платформі є відеоконтент з української літератури та мови, фізики, біології, хімії, математики, історії тощо.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анастасія Сак | Wikimedia