Кабінет міністрів створив державну службу, яка відповідатиме за дотримання якості освіти та освітніх стандартів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Нова структура засновується на базі Державної інспекції навчальних закладів, але матиме більш широкі повноваження й буде представлена в регіонах через спеціальні відділення.

«Основним завданням інституційного аудиту є не «покарання винних», а допомога закладу, керівництву, вчителям у підвищенні якості їх діяльності та якості результатів навчання учнів. Законом передбачено, що Держслужба отримує повноваження звертатися до судів з позовами про зобов’язання органів місцевого самоврядування, місцевих органів управління освітою усунути порушення та виконати вимоги законодавства в сфері освіти. Це має суттєво доповнити механізми забезпечення законності в управлінні школами і захисту їх інтересів», – розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Раз на десять років працівники служби проводитимуть у школах аудит, щоб оцінити якість освітньої діяльності закладу, виробити рекомендації щодо її підвищення, а також узгодити освітній та управлінський процеси з вимогами законодавства та ліцензійними умовами.