У рубриці «Сезонне меню» The Village Україна робить огляди нових пропозицій у ресторанах міста. Цього разу розповідаємо про оновлення меню в грузинському ресторані Suluguni та обираємо три страви, які варто скуштувати.

Ресторан грузинської кухні Suluguni

Адреса: Музейний провулок, 10

ГРАФІК РОБОТИ: 11:00-23:00,
без вихідних

СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 500-600 гривень

Історія

Suluguni – ресторан грузинської кухні в центрі Києва, що гостинно приймає відвідувачів уже два роки. Це заклад одночасно для великих компаній, робочих зустрічей, романтичних побачень і сімейних обідів. Тут вдало поєднали сучасний інтер’єр з елементами грузинської тематики, а в меню – лише грузинські страви. Розташований ресторан поруч із Європейською площею та урядовим кварталом.

У Suluguni щомісяця проводять тематичні вечори, зокрема дегустації вин або винні свята. У п’ятницю та суботу – обов’язково живий вокал, виступ кавер-бенду або ж грузинських танцювальних колективів. Неділя у Suluguni – це сімейний день із дитячими майстер-класами з приготування, наприклад, традиційних хачапурі та хінкалі.

Кухня

У Suluguni готують авторські та традиційні грузинські страви. За кухню відповідальний грузинський шеф-кухар Димитрій Болквадзе.

До меню ресторану входять страви з різних регіонів Грузії, наприклад, аджарські, кахетинські та імеретинські рецепти. Не обійшлося і без класики: пропонують спробувати харчо, чкмерулі, лобіо, долма та декілька видів сулугуні. У Suluguni також великий вибір страв на мангалі – близько 17 позицій – готують баранину, телятину, каре, рибу та люля-кебаб.

Вино є невідємною частиною Грузіїї, тому в ресторані Suluguni велика винна карта, що складається виключно з грузинських вин. Крім традиційних білих та червоних вин, тут також пропонують рідкісний вид – помаранчеві вина. Грузинські вина можна спробувати по дуже приємним цінам- від 400 грн за пляшку. Серед безалкогольних напоїв у ресторані подають домашні лимонади, що є у 7 різних смаках, мацоні із зеленню, айран та дикі органічні грузинські чаї.

Яка особливість сезонної пропозиції?

Страви з баранини

Основне меню оновили стравами з баранини – традиційного м’яса для грузинської кухні. Серед новинок: томлена баранина з інжиром у соусі ткемалі з тархуном, шашлик із баранини та хашлама – суп з бараниною та овочами.

Нові хінкалі

Меню традиційних хінкалі – зі свининою та яловичиною, з бараниною, з сиром – доповнили ще двома позиціями з білими грибами та лососем. До того ж тепер на прохання гостя можна замовити смажені хінкалі.

Сет із міні-хачапурі
та пеновані

Гарний варіант для компанії – сет із міні-хачапурі, що дає змогу скуштувати одразу всі види. До сету входять міні-хачапурі по-аджарськи, зі шпинатом, кубдарі та по-мегрельськи. Пеновані – це хачапурі з листкового тіста, які готують з сиром або солодкий з ягодами.

Гарячі закуски

Печериці із сулугуні, смажений сир сулугуні в горіхах із варенням з айви та закуска із запечених баклажанів із сулугуні.

Десерти

Пеновані з листкового тіста з ягодами, яблучно-інжирний штрудель з морозивом і тарілка східних солодощів.

Три страви з нового меню, які варто скуштувати

ХАШЛАМА – СУП З БАРАНИНОЮ ТА ОВОЧАМИ

Наваристий бульйон з овочами, спеціями та шматочками баранини. Смачна та ситна страва для холодного сезону.

Ціна: 129 грн


ТОМЛЕНА БАРАНИНА З ІНЖИРОМ У СОУСІ ТКЕМАЛІ
З ТАРХУНОМ

Цю страву в Грузії називають «чакапулі». Її пікантність створюють завдяки додаванню свіжого тархуну, соусу ткемалі та інжиру. Водночас відчувається м’яка кислинка та ніжний аромат. Це самостійна страва, яку завжди подають гарячою – із зеленню, хлібом та вином.

Ціна: 189 грн


ПЕНОВАНІ З ЯГОДАМИ

Класичне пеновані готують із сулугуні. Проте в ресторані Suluguni поекспериментували та зробили солодке пеновані з ягодами. Це конверт із листкового тіста, наповнений цільними ягодами.

Ціна: 119 грн


матеріал підготовлено за підтримки