The Village Україна збирає рецепти коктейлів, які можна легко приготувати вдома на новорічні свята.

 Red Rooster

1 порція

Інгредієнти

• 100 мл сухого ігристого вина

• 20 мл персикового лікеру

• 30 мл соку мандарина (2 мандарини)

• 10 мл соку лимона

• 200 г льоду

Для прикраси:

• гілочка розмарину

Готуємо:

 Насипаємо лід у графин. Наливаємо мандариновий та лимонний соки, персиковий лікер, а наприкінці додаємо ігристого вина. Змішуємо круговими рухами і зціджуємо через сито у келих.

 Прикрашаємо гілочкою розмарину.

 Макао

1 порція

Інгредієнти

• 20 мл соку лайма

• 15 мл меду

• 30 мл джину

• 35 мл зеленого чаю з жасмином

• 50 мл ігристого сухого вина

• шавлія

• бодян

Готуємо:

 Заварюємо зелений чай у чайнику, додаємо до нього один бодян. Даємо настоятися 30 хвилин.

 Додаємо в шейкер шавлію, сік лайму, джин, чай та мед.

 Ретельно змішуємо та зціджуємо все в охолоджений келих.

 Доливаємо ігристого вина.

 Negroni Sbagliato

1 порція

Інгредієнти

• 50 солодкого червоного вермуту

• 50 мл бітеру Кампарі

• 80 мл ігристого вина

•200 г льоду

Для прикраси:

• cкибка апельсина

Готуємо:

 В охолоджений келих для вина насипаємо льоду доверху.

 Почергово наливаємо вермут, Кампарі та ігристе вино.

 Легко змішуємо за допомогою ложки.

 Прикрашаємо скибкою апельсина.

 French 75

1 порція

Інгредієнти

• 30 мл джину

• 15 мл свіжевичавленого лимонного соку

• 15 мл цукрового сиропу

• 90 мл сухого ігристого вина

• 200 г льоду

Для прикраси:

• цедра лимона

Готуємо:

 Цукровий сироп. Змішуємо в пропорції 10:8 цукор з водою. Доводимо до кипіння на повільному вогні. Даємо сиропу настоятися протягом півгодини.

 Наливаємо джин та сік у шейкер або графин. Додаємо лід та цукровий сироп. Змішуємо.

 Зціджуємо в охолоджений бокал для шампанського.

 Доливаємо ігристого вина.

 Зрізаємо з лимона цедру, вичавлюємо з неї трохи соку на коктейль для аромату. Викладаємо цедру на келих.

 Cherry Fashioned

1 порція

Інгредієнти

• 50 мл бурбона

• 15 мл вишневого сиропу

• кілька кубиків льоду

Для прикраси:

• цедра апельсина та мандарина

• кориця

• бодян

• гвоздика

Готуємо:

 Кинути кубики льоду до келиху. Вливаємо бурбон та вишневий сироп. Змішуємо ложкою.

 Прикрашаємо спеціями.

 Зрізаємо цедру з апельсина та мандарина, легко вичавлюємо сік у коктейль, щоб додати аромату. Викладаємо цедру на келих.

 New Single

1 порція

Інгредієнти

• 50 мл віскі

• 100 мл сидру (грушевого або яблучного)

• декілька кубиків льоду

Для прикраси:

• скибочка імбиру

• скибочка лимона

Готуємо:

 Наповнюємо келих льодом.

 Наливаємо віскі та сидр. Змішуємо ложкою.

 Прикрашаємо імбирем та лимоном.

Порада: якщо коктейль виявився надто міцним для вас, сидр можна замінити лимонадом (наприклад «Дюшес»).

 Christmas Eggnog

12 порцій

Інгредієнти

• 300 мл темного рому

• 1 л молока

• 12 яєчних жовтків

• 300 г цукру

• 200 мл вершків 35%

Для прикраси:

• мускатний горіх

• кориця

• бодян

• вишня в цукрі

Готуємо:

 Нагріваємо молоко та вершки на середньому вогні протягом 7 хвилин.

 Збиваємо жовтки з цукром за допомогою вінчика або блендера до стану піни.

 Отриману масу гріємо на водяній бані протягом 20-25 хвилин, постійно помішуючи.

 Додаємо суміш до молока, вливаємо ром.

 Розливаємо по келихах та прикрашаємо корицею, бодяном, вишнею та присипаємо тертим мускатним горіхом.

Порада: для того, щоб додати коктейлю незвичного смаку, можна використати кокосове або мигдальне молоко. Коктейль варто вживати відразу, знявши з плити, або ж дати повністю охолонути і додати лід.

 New York Sour

1 порція

Інгредієнти

• 50 мл бурбона

• 20 мл червоного сухого вина або портвейну

• 15 мл цукрового сиропу

• 20 мл свіжевичавленого лимонного соку

• лід

Для прикраси:

• цедра апельсина

Готуємо:

 Наливаємо в шейкер або графин бурбон, сік та сироп. Збиваємо у шейкері або за допомогою вінчика.

 Наповнюємо келих льодом та зціджуємо коктейль за допомогою сита.

 Обережно наливаємо вино ложкою.

 Зрізаємо цедру з апельсина та легко вичавлюємо з неї сік у коктейль, щоб додати аромату. Викладаємо цедру на келих.

 Kir Royal

1 порція

Інгредієнти

• 30 мл чорносмородинового лікеру

• 120 мл просекко

• лід

Для прикраси:

• цедра лимона

Готуємо:

 В охолоджений келих насипаємо лід, зверху наливаємо лікер та просекко. Змішуємо за допомогою ложки.

 Зрізаємо цедру з лимона, легко вичавлюємо з неї сік у коктейль для аромату. Викладаємо цедру на келих.

 Aperol Spritz

1 порція

Інгредієнти

• 50 мл Aperol Spritz

• 100 мл просекко

• 50 мл содової

• льод

Для прикраси:

• цедра апельсина

Готуємо:

 В охолоджений келих насипаємо лід, зверху наливаємо апероль, просекко та содову, усе змішуємо.

 Зрізаємо цедру з апельсина, легко вичавлюємо з неї сік у коктейль. Викладаємо цедру на келих.

Фото: Обкладинка: Helena Yankovska / Unsplash; 1 – «Синематограф», 2 – Grut, 3 – Adam Jaime / Unsplash; 4 – bhofack2 / depositphotos; 5, 6, 7 – Олена Вінокурова;  8 – mayatnik63 / depositphotos; 9 – mary_smn / depositphotos; 10 – Samuel ZellerUnsplash