У п’ятницю, 18 серпня відкривається оновлений заклад Barbara Bar. Заклад поруч із музичним майданчиком Atlas змінив інтер’єр, меню та логотип. «Тепер «Барбара» є гастро-баром, у якому можна повноцінно поїсти, відпочити чи зустрітися з кимось», – розповідає власниця закладу Тетяна Могила.

Концепція

У звичайні дні Barbara Bar відчиняє двері о 12:00 і працює до 00:00. Утім, це орієнтовний графік роботи: рівно о дванадцятій годині виганяти гостей ніхто не буде. «Якщо ми бачимо, що у нас повна посадка, готові працювати хоч до третьої ранку», – каже Тетяна Могила.

 Barbara Bar

де: Київ, вулиця Січових Стрільців, 37-41

коли: 12:00 – 00:00

Facebook

При цьому власники вирішили відмовитися від меню сніданків. Пояснюють, що в цей район Києва не потребує нового місця, де можна було б поїсти вперше за день.

Тетяна Могила

власниця Barbara Bar


Відкриття оновленого закладу відбудеться 18 серпня о 19:00. Ми презентуємо новий інтер’єр і нову якість кухні. Хочемо показати гостям, як ми змінилися, й одразу поспілкуватися з людьми. До того ж у цей день у мене день народження, тому для нас це подвійне свято.


Основний рушій змін – намір перетворити Barbara Bar на мультифункціональний заклад. Керівники пояснюють: раніше бар був нерозривно пов’язаний із «Атласом», його відвідували здебільшого до чи після концертів. Новий інтер’єр і повноцінне меню покликані виокремити «Барбару».

«Це повинна бути справжня творча платформа», – анонсує власниця. На вихідних заклад влаштовуватиме ді-джей сети за участю відомих містян. На відкритті, наприклад, музику вмикатимуть радіоведуча Василіса Фролова та ді-джей Катро Заубер. Відповідає за музичне наповнення локації ді-джей Артем Волик.

Та підтримувати творчість в новому Barbara Bar будуть й інакше. За словами керівників, у денний час заклад готовий приймати заходи іншого штибу: приміром, лекції та тренінги. Так, в оновленому просторі вже встиг пройти профільний захід для барменів.

Локація

Рішення про редизайн власники ухвалили з огляду на дві причини: необхідність освіжити дизайн і меблі.

«Свого часу цей заклад був одним із перших у Києві, у якому застосували стиль лофт. Та зараз лофтом уже нікого не здивувати, – пояснює Тетяна Могила. – Крім того через це місце пройшов настілький великий потік людей, що це стало помітно за станом меблів».

«Якщо кілька років тому в інтер’єрі популярним був андеґраунд, грубі лінії та грубі матеріали, – продовжує власниця, – то зараз, як на мене, все знову повертається до моди на стиль ідеально випрасуваної білої сорочки чи чорної сукні».

Основні кольори в оновленому Barbara Bar – білий і чорний. У цих кольорах виконано логотип «Барбари», а також більшість елементів декору закладу. Насамперед – протяжний коридор у чорно-білу смужку. Біла у чорну цятку підлога римується з чорною стільницею на барній стійці, прикрашеною білими крапками.

Оновлений логотип має вкраплення й зеленого – в інтер’єрі це відображено зеленими рослинами, до яких повинен додатися й яскраво зелений диван. На чорно-білому тлі це створює кольоровий акцент.

Інший акцент створює незвичайне дизайнерське рішення зі стелею. Згори під різними кутами виходять тисячі білих паличок. Складну конструкцію підсвічує інтегрована система освітлення. Схоже рішення – і з освітленням над барною стійкою.

Ідея з променями, що виходять з основної поверхні, виділяє не лише основну залу. У кімнаті, яку раніше називали «камінною», замість каміну тепер інсталяція під назвою «Їжак». Чорні голки їжака виходять прямо зі стіни. Шість тисяч окремих елементів в один об’єкт складали семеро людей протягом двох тижнів.

Виділяє кімнату й величезний стіл, крісла до якого є підвісними. За столом вистачить місця для організації окремих заходів на кшталт корпоративів. До того ж крісла на ланцюгах можуть закріплюватися на стінах. Таким чином стіл може перетворитися на фуршетний.

Унаслідок перепланування в Barbara Bar з’явилася ще одна кімната. Цікаве інженерне рішення має і вона – це велике підвісне крісло, розраховане для пари. Крім того у кімнаті є стіл для великої компанії. Саме за цим столом, розповідають власники, обідали більшість хедлайнерів цьогорічного фестивалю Atlas Weekend. Зокрема, вокаліст Kasabian Том Мейґан.

На терасі закладу оновлення стосувалися здебільшого заміни меблів. Основні тони простору, втім, залишили. «Блакитний і білий – під кольори неба», – пояснює директорка.

Кухня і бар

Основна причина затримки з відкриття оновленого Barbara Bar стосувалася кухні, визнає Тетяна Могила. Каже – відвідувачі неодноразово запитували про повноцінне меню. Оновлення кухні зайняло значно більше часу, ніж ремонтні роботи на локації.

Для підготовки нового меню запросили відомого ресторатора і шеф-кухаря Олексія Юсупова. Він запускає заклад разом із учнем Едуардом Канаряном. «У відкрите плавання Едік виходитиме вже сам», – пояснюють власники.

Новий шеф-кухар привів до «Барбари» свою команду. Кухня Barbara Bar обіцяє здивувати незвичними поєднаннями інгредієнтів та страв. Зокрема, мангольд із курячим філе у томатному варенні.

Мангольд із курячим філе у томатному варенні

Окрім того у меню є акцент на здорову їжу. Навіть стейки у закладі готують за спеціальною технологією – за низької температури у вакуумі. Стейк із яловичини (350 грн), до прикладу, смажиться не більше ніж півтори хвилини.

Швидкість – інший лейтмотив оновленої кухні. Завдяки, зокрема, вакуумації кухарям вдалося суттєво знизити затримку з подачею страв після замовлення. Бургер у «Барбарі» обіцяють подати за три хвилини, а стейк – за п’ять.

Ще одна ідея нового шефа полягає у створенні страв-сюрпризів. Щовихідних у меню буде по дві нові таємні страви.

З барної карти

BarBaraBar Peach Royale190 грн

Bacardi Old Cuban190 грн

Ultimate Bombay Tonic150 грн

Whiskey Sour150 грн

Old Fashioned160 грн

Бар-менеджером оновленого Barbara Bar є колишній працівник закладу CHI. Він обіцяє зберегти найкращі традиції «Барбари», але урізноманітнити їх за рахунок свіжого погляду на барну карту.

Особлива позиція на барі – нові безалкогольні лимонади. Для приготування справжнього лимонаду у закладі відмовилися від використання сиропів. Тільки натуральні інгредієнти: фрукти, овочі, цукор і вода.