Літня спека та бажання експериментувати натякають на смачні освіжні коктейлі. Ром, віскі, текіла – знайомі для кожного інгредієнти коктейлів. А як щодо коньяку?

Коньяк – це класика серед алкогольних напоїв, його зазвичай споживають у чистому вигляді й не розглядають як коктейльний інгредієнт. Відкриттям цього сезону стали коньяки зі смаком вишні та кави від ТМ Aznauri із серії Flavored Collection, в основі яких коньячні спирти пʼяти років витримки. Коктейлі з ними можуть стати смачною альтернативою для тих, хто любить експериментувати й отримувати новий досвід.

The Village Україна разом з Aznauri розповідають, як заміксувати коньяк у коктейлях.

Які коньяки обрати для коктейлів

Попри те, що українці надають перевагу класичному коньяку, останнім часом зростає попит на напої з різними смаками. Вони дають зовсім інші, яскраві враження від споживання, дарують задоволення від смаку та змінюють уявлення про коньяк, який тепер можна споживати не тільки як самостійний напій, а й у складі коктейлів.

Тим, хто любить домашні експерименти з коктейлями, варто звернути увагу на нові коньяки – зі смаком вишні та кави.

В Aznauri Espresso поєднуються ноти дубової витримки з ароматом свіжообсмажених кавових зерен, шоколаду й горіхів. Яскравий кавовий смак має легку пікантну пряність і приємний посмак із карамельними та шоколадно-вершковими відтінками.

Аромату Aznauri Wild Cherry притаманні ноти чорного шоколаду, солодкої стиглої вишні та делікатні ноти вишневої кісточки й мигдалю. Смак напою м’який, ніжний і витончений завдяки зменшеній до 30% міцності.

Як заміксувати смакові коньяки

Смакові коньяки Aznauri настільки легко й приємно пити, що їх можна вживати, ні з чим не міксуючи. Крім того, напій може стати цікавим інгредієнтом для коктейлів, які легко приготувати самостійно.

Aznauri Wild Cherry та Aznauri Espresso краще вживати охолодженими або додавати в келих лід. Найкраще використовувати низький широкий келих Old Fashioned – він розкриває всі органолептичні властивості продукту, а ще його зручно використовувати для створення коктейлів.

До Aznauri Wild Cherry гарно пасує поєднання з класичним тоніком.

Рецепт коктейлю Aznauri Cherry Mix:

  • Наповніть келих Old Fashioned льодом
  • Додайте 50 мл Aznauri Wild Cherry
  • Влийте 125 мл класичного тоніку
  • Перемішайте та прикрасьте коктейльною вишнею.

Aznauri Espresso краще поєднувати з класичним тоніком та апельсиновим соком.

Рецепт коктейлю Aznauri Espresso Mix:

  • Наповніть келих Old Fashioned льодом
  • Влийте 50 мл Aznauri Espresso
  • Додайте 75 мл апельсинового соку та 75 мл класичного тоніка
  • Перемішайте та прикрасьте апельсиновою цедрою.

Більше про Aznauri в Україні

Бренд Aznauri представлений в Україні з 2015 року в трьох алкогольних категоріях: коньяк, тихі й ігристі вина. Його виготовляють на інноваційному заводі Akkerman Distillery. Нині Aznauri є одним із найпопулярніших алкогольних брендів в Україні. У категорії коньяків він має широкий асортимент як класичних смаків, так і особливих колекцій, зокрема Special Edition і Flavored Collection. У всі продукти Aznauri інтегрують головний символ бренда – величного лева, який уособлює силу, витримку, велич і благородство.

Спробувати нові смаки Aznauri

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ