Бренд джину Bombay Sapphire організував міжнародний конкурс барменів Drinks Come True. На першому етапі учасники готували авторські коктейлі з єдиною умовою – використати мінімум 40 мл джину. А у півфіналі 10 барменів презентували 2 види коктейлів: авторський та креативний на основі одного з ботанікалів джину Bombay Sapphire.

Цей етап конкурсу провели 29-30 червня в Києві у Normal Bar – ресторані паназійської та американської кухні, де проводять виставки українських художників. Щоп’ятниці та щосуботи у закладі також влаштовують тематичні вечірки з діджеями та арт-програмою.

Кращим барменом України за версією Drinks Come True став Назар Макаров. 20 серпня Назар представив свій коктейль у фіналі конкурсу в Лондоні на дистилерії Bombay Sapphire – Laverstoke Mill та переміг.

The Village Україна разом з брендом джину Bombay Sapphire розповідають про три фірмові конкурсні коктейлі та рецепти їх приготування.


Коктейль Soul of Bombay



Бармен:

Назар Макаров

Де спробувати:
BARVY, Київ

➜ 60 мл джину Bombay Sapphire

➜ 110 мл випареного березового соку

➜ 15 мл молочної кислоти (5% розчин)

➜ 15 мл сиропу шипшини

Для приготування авторського коктейлю Назар не просто підготував рецепт, а створив нову концепцію та термін Monotail. За словами бармена при використанні цієї технології коктейль має температуру подачі вина, але свій смак не втрачає. Під час конкурсу Назар не готував коктейль разом з учасниками, а тільки розлив завчасно підготовлений напій по келихах. Для цього Назар залив усі інгредієнти в ультразвукову ванну, пробив хвилею протягом 15 хвилин і бутилював.


Коктейль Moon Garden



Бармен:

Степан Маринюк

Де спробувати:
True Burger Bar, Київ

➜ 50 мл джину Bombay Sapphire

➜ 7,5 мл сиропу з сичуанського перцю

➜ 7,5 мл сиропу Falernum

➜ 40 мл ананасово-щавелевого кордіалу


Цей коктейль складається з багатьох смакових відчуттів. Ананасово-щавелевий кордіал – верхні ноти. Він надає коктейлю кисло-фруктовий смак. Сироп з сичуанського перцю та Falernum – низькі ноти, які додають пряності та ментолової свіжості напою. Середніми нотами стали квіти, якими бармен прикрасив бокал. Завершенням напою стала лінія харчової фарби з ірисів.

«При створенні коктейлю для Drinks Come True я надихався картиною Вінсент ван Гога «Іриси». Джин Bombay Sapphire став полотном, яке містить всю палітру ароматної піраміди: низькі, середні та високі ноти», – розповідає автор Степан Маринюк.


Коктейль C14



Бармен:
Іван Рак

Де спробувати:
LoggerHead, Київ

➜ 45 мл джину Bombay Sapphire

➜ 30 мл ревенево-бананового кордіалу

➜ 15 мл освітленого лимонного соку

➜ 3 екстракту бобів Тонки

➜ 7,5 мл жовтого лікеру Chartreuse

➜ 40 мл шампанського Deutz Brut


Свій коктейль Іван Рак готував стиром (метод приготування коктейлей у склянці для попереднього змішування, приблизно наполовину наповненій льодом – ред.). Ідея напою з’явилася завдяки ароматичному альдегіду C14, який власне і став назвою коктейлю. Цю речовину використовували у бренді парфумів Guerlain при створенні аромату Mitsouko. За словами бармена від відтворив аромат, додавши у напій кордіал (густий сироп на основі цитрусових – ред.). Також бармен доповнив коктейль шампанським Deutz Brut для більш насиченого смаку.


Матеріал підготовлено за підтримки