Українська крафтова броварня «2085» випустила лінійку пива виключно з локальної сировини.

Використання української сировини дозволило зварити більш доступний світлий і темний лагер, дотримуючись водночас канонів якості, розповідають у броварні. Це пиво без фільтрації й пастеризації, як й основна лінійка броварні.

«Ми хочемо показати, що з української сировини можна зварити смачний, питкий, зрозумілий і якісний лагер», – коментують у команді «2085».

Світлий лагер з української сировини має легку гіркоту й «солодове тіло», кажуть у броварні, а темний лагер, крім попередніх характеристик, ще має кавовий відтінок і карамельний посмак.

Відсотковий вміст алкоголю (ABV) у пиві з української сировини становить 4,8%, а гіркота пива (IBU) – 16.

Поки можна придбати лише світлий лагер у кегі, але з наступного тижня на сайті з’явиться й світлий лагер у банках. Згодом можна буде придбати й темний лагер, додають у команді.

Крім сайту, пиво можна придбати в закладах, з якими співпрацює «2085», а також у тапрумі броварні біля станції метро «Лівобережна», у ЖК «Галактика», який відкрили у вересні 2023 року (там уже розливають світлий лагер).

   

«2085» – це український виробник крафтового пива, яке у 2020 році запустили Валерій Созановський і Назар Дребот. Броварня «2085» також випустила фруктову воду з канабідіолом (CBD). Це сполука, що міститься в канабісі, але не має психотропної речовини, її легалізували в Україні у 2021 році.