YOD Group оновили львівську кондитерську «Цукерня» в історичному будинку на вулиці Староєврейській.

«Важливо було не лише оновити антураж, але й переосмислити концепцію, дати культовому бренду свіжу енергію й розвиток. Водночас важливо було зберегти ДНК закладу, делікатно означивши тяглість традиції як одну з ключових цінностей», – каже засновник YOD Group Володимир Непийвода.

В інтерʼєрі оновленого закладу поєднали світле дерево, латунь, мармур і штукатурку на основі яєчної шкарлупи: «Яйця – один з основних інгредієнтів у кондитерських виробах, у тому чи тому вигляді вони є майже в кожному пункті меню «Цукерні», – кажуть у YOD Group. 

Шкаралупу мили, висушували й подрібнювали, щоб змішати зі спеціальною клейовою основою. Намагалися досягти такого ефекту, щоб яєчні друзки візуально вгадувалися на поверхні стін, але щоб уникнути надлишкового рельєфу, за який міг би чіплятися одяг гостей.

 

 

Більше тонни шкаралупи для створення яєчної штукатурки передала одна з українських птахофабрик. Але оскільки шкарлупа яєць з птахофабрики була білою, а закладу потрібен був тепліший відтінок, кондитери «Цукерні» зібрали ще близько 200 кілограмів рудої шкарлупи з яєць, які вони використовували у власних виробах.

Приміщення «Цукерні» має три зали. У першій залі встановили багатоярусну вітрину з кондитерськими виробами: тортами, печивом й тістечками. Поруч розміщені сходи спіральної форми на другий поверх.

Друга зала має барний острів, дизайн якого перегукується з оформленням вітрини в першій залі. Поряд із барною стійкою – стільці українського бренда Woo. За барну технологію відповідала українська компанія Barex.

Третя й найбільша зала вміщує довгий комунальний стіл, а також маленькі столики для одного-двох людей.

Від колишнього інтерʼєру в «Цукерні» залишилися «віденські» стільці. Їх відреставрували й частково пофарбували в білий колір, «як глазурують печиво білою поливкою». Також залишили деревʼяні основи старовинних столів і антикварну шафу, яка потрапила в «Цукерню» з приватної колекції власниці закладу.

Суттєвим недоліком приміщення була недостатня кількість денного світла, кажуть в YOD Group. Щоб «наповнити зали повітрям», використали арочні ніші-віконця, а обриси арок прикрасили лампами іспанського бренда Aromas del Campo.

Коли

09:00–22:00 (будні)

08:30–22:00 (вихідні)

Де

місто Львів,

вулиця Староєврейська, 3

   

«Цукерня» – кондитерська на вулиці Староєврейській, 3, яка працює у Львові з 2000 року.

обкладинка й фото: Євгеній Авраменко для YOD Group