Італія першою з країн Європи заборонила виробництво й продаж штучного мʼяса, щоби «зберегти місцеві кулінарні традиції». Рішення схвалив уряд країни, пише Politico.

Міністр сільського господарства й харчової промисловості Італії Франческо Лоллобриджида вважає, що це рішення «захистить культуру й ідентичність» країни й локальних фермерів.

Громадська організація The Good Food Institute Europe розкритикувала закон, зокрема, за те, що він позбавляє громадян права вибору й ізолює Італію від нових інвестицій і робочих місць. Утім, штучне мʼясо, вироблене в ЄС, усе ж потраплятиме в Італію, адже це дозволяє спільний ринок Європейського Союзу.

Мʼясо, створене в лабораторії, культивують із клітин тварин за допомогою біотехнологій, у результаті чого виходить продукт, схожий на звичайне мʼясо. ЄС досі не схвалив продаж мʼяса, вирощеного в лабораторії; поки що це зробили тільки в США й Сингапурі.

  

Італія має найбільшу кількість кулінарних продуктів серед усіх країн, які захищаються законом, пише Politico. За рік на посаді міністр сільського господарства Італії Лоллобриджида, зокрема, встиг запровадити лейбли для борошна, створеного з комах.