Матча-бар Dot 2.0 від власників Takava Coffee-Buffet почав роботу у восьмикутній альтанці в центрі ВДНГ.

Це другий заклад формату, перший запустили у 2021-му на Бессарабці – спочатку як кавʼярню, але потім переформатували в матча-бар. «Ми почали роботу як кавʼярня, потім почали рівноцінно розвивати матча-бар, не відмовляючись від розвитку кавового напрямку», – кажуть у закладі.

У закладі можна замовити матча з тоніком, молоком (зокрема, рослинним) й ігристим. Також готують напій з пюре каламансі – гібриду кумкувату з мандарином, тростинним сиропом, газованкою й матча. Крім того, у меню є кава, чай і лимонад.

З меню:

Матча-капучино – 105 грн

Матча-тонік – 145 грн

Матча Sparkling – 145 грн

Матча з пюре каламансі – 145 грн

Еспресо – 75 грн

Лате – 95 грн

Еспресо-тонік – 145 грн

Флет-вайт – 95 грн

Какао – 105 грн

У просторі використали мінімалістичний дизайн і деталі ручної роботи. Усю кавʼярню обробили трьохсотлітнім амбарним дубом. Це дерево раніше слугувало матеріалом для оселі, у якій мешкали люди й худоба, розповідають у команді. Підлогу вручну виклали венеціанською плиткою.

«Ми не намагалися створити кав’ярню, ми створювали вільний простір. Простір, де зустрічаються однодумці, де бізнес-питання вирішують лежачи на гамаках, простір, який створює кожен, хто приходить», – розповідають у команді.

За дизайн відповідала студія Free Yourself Gang.

   

коли

08:00–22:00

де

проспект Академіка Глушкова, 1 (ВДНГ)