Видавництво Ukraїner випустить нову книгу «Нерозказана історія українського виноробства», вона вийде наприкінці літа, повідомили в команді проєкту.

Це подарункове видання, створене у співпраці з винним експертом і засновником фестивалю Brave Wine Сергієм Клімовим.

«Книга базується на майже 10-річному дослідженні винної галузі в Україні, яка попри давню історію й здобутки довгий час перебувала в тіні», – коментують видавці.

Книга розповідає про розвиток українського виноробства від давніх часів до сьогодення, а також про сорти винограду, винні бочки й пляшки, створені в Україні. Автор дослідив не тільки звичні виноробні регіони, як-от: Закарпаття, Крим і Причорномор’я, а й Поділля, Наддніпрянщину й Сіверщину – відзначають у команді.

До книги ввійшли бесіди з сомельє й винними експертами, серед яких Євгенія Ніколайчук, Марія Костик і Павло Шеремет, а також архівні фото й знахідки, зібрані в музеях і в приватних колекціях у різних областях України.

Крім того, додали авторську добірку з понад 100 українських вин, вартих уваги, на думку Сергія Клімова.

На сторінках книжки розміщені QR-коди, що ведуть до відеоісторій про виноробні в різних регіонах України на Youtube-каналі Ukraïner. Історії були зібрані під час експедиції восени 2022 року.

Книжка вже доступна в передпродажу в онлайн-магазині Ukraïner. Вартість – 900 гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ukraїner  це проєкт мультимедіа-історій про Україну, що існує з 2016 року. У 2019 році з’явилася перша книжка Ukraїner, видана спільно з видавництвом ВСЛ. У 2021-му Ukraїner відкрив власне видавництво й уже випустив вісім видань, серед яких книга «Ukraїner. Країна зсередини», що очолила топ продажів на Amazon.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі