Чайні дріпи Puerh Pussy запустив засновник українського бренда Oycha Климент Матюнін.

Дріпи – це спосіб заварювання чаю в спеціальному пакетику, за таким принципом працюють дріпи зі спешелті-кавою. «Чайний дріп – це передусім покликання на кавову культуру. Десь це заміна фільтру, бо не так моментально діє кофеїн, десь аналог чайного пакетика, але дуже зручного у використанні й набагато більш насиченого», – розповідає The Village Україна Климент Матюнін.

Дріп виготовляють з пуеру (різновид китайського чаю). «Ідеальний вид чаю для дріпу, бо він не боїться температури, гарно екстрагується, не дає танінності й терпкості», – додає Матюнін.

У кожному боксі 10 дріпів чаю з молотого пуеру «Шу Пуеру». У кожному близько вісім з половиною грамів чаю. Розрахований він на чайник 300400 мілілітрів і за півтори хвилини заварюється концентрований міцний чорний пуер.

«Перемелений у пудру «Шу Пуер» ще називають пуерна крихта. Ми вирішили трошки обіграти це: одним помахом пера «крихта» перетворилася в «крихітку» й «кицьку», що простежується в зображенні пуерного сфінкса», – пояснює Матюнін вибір назви й логотипа. 

Чайні дріпи поки продають лише боксами (по 10 дріпів у кожному). Коштує бокс у роздріб 420 гривень, а для закладів, що ставлять бокс Puerh Pussy на полицю, 310 гривень.

Спробувати чайні дріпи можна в закладах «Дилетант», «Дублер», Octo Tower, Mates, Balcone Coffee Bar, Spilnota Kavy, Back to Black у Києві, «Три бобра» й Brooks у Дніпрі, Zelen Coffee Shop у Львові. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.