Український бармен і колишній співвласник київського бару Parovoz Speak Easy Дмитро Шовкопляс увійшов до рейтингу британського журналу про напої Imbibe.

Фото: Макс Фесенко

Журнал визначав 75 людей, які зможуть сформувати світ напоїв у 2023 році. У списку – винороби, обсмажувачі кави, бармени, власники барів, постачальники чаю, пивовари, а також письменники й активісти, які «працюють над створенням кращого світу напоїв».

Українські крафтові коктейлі стали більш відомими у світі після повномасштабного вторгнення РФ, пише видання. З початком війни Дмитро Шовкопляс відправив родину до Румунії, а влітку почав тур барами Європи й США, щоб інформувати про Україну та збирати кошти на її підтримку.

У жовтні Дмитро Шовкопляс залишив роботу в київському барі Parovoz Speak Easy (він працював там вісім років) і перевіз родину до Маямі. Він хоче продовжувати тур Brave Ukraine, відзначає видання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У червні Дмитро Шовкопляс став першим українцем, який увійшов у топ-100 найвпливовіших людей барного світу за версією видання Drinks International.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі