Холодна кава – це не тільки айс-лате. The Village Україна розповідає, які кав'ярні пропонують нестандартні холодні кавові напої у Києві – від каскари до айс-орандж.

«Світ кави»

Де: вулиця Ігорівська, 12-А

Коли: 08:00-21:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)

лінк

«Ми подаємо кавовий лимонад на основі колд-брю та лимонного сиропу, який варимо самі», – розповідає бариста київського «Світу кави» Ната Гончарова. До складу кавового лимонаду входить лід, вода та шматок апельсину. За відгуками напій нагадує солодкий чорний чай або квас. Ціна – 65 грн.

Yellow Place

Де: Good Wine, вулиця Мечникова, 9

Коли: 08:30-20:00

facebook

У кав'ярні Yellow Place у Good Wine спеку пропонують відганяти газованим колд-брю. «Nitro Cold Brew – це кава, яка спочатку заварюється за технологією класичного колд-брю, коли велика кількість змеленого зерна протягом 10-12 годин взаємодіє з холодною водою. Після заварювання колд-брю заливають у кег і газують», – каже шеф-бариста Yellow Place Павло Полторакін. Ціна однієї порції – 79 грн.

One Love Coffee

Де: вулиця Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2, вулиця Велика Василькiвська, 100, вулиця Хрещатик, 38 (ЦУМ), вулиця Хрещатик, 1/2

Коли: 10:00-23:00 (режим роботи окремих кав’ярень відрізняється)

Facebook

У мережі кав’ярень One Love Coffee пропонують холодний кавовий напій Cold Brew Berry – авторський напій старшого баристи мережі Артема Кравця. «Це сезонний прохолодний напій», – кажуть у One Love Coffee. Складники напою – смородиновий соус, лаймовий фреш, тонік і сироп на основі колд-брю. Власне, однією з головних особливостей напою є авторський сироп. Коштує Cold Brew Berry 85 грн.

Takava

Де: вулиця Велика Васильківська, 43/16

Коли: 08:00-23:00

facebook

У кав’ярні Takava на Великій Васильківській пропонують кілька холодних напоїв. Зокрема, Cherry Dew (64 грн) – напій на основі колд-брю, сиропу з каскари і содової. Подають напій у келиху з льодом. Ice Cube (48-58 грн) – це заморожена кава у кубі. «Каву заморожують протягом 15 годин, потім подають у келиху разом із підігрітим пітчером із молоком. Молоко топить лід, і напій стає прохолодним», – описує процес шеф-бариста кав’ярні Дмитро Леник.

Right Coffee Bar

Де: вулиця Січових Стрільців, 9-В

Коли: 08:00-23:00

facebook

«Каскару отримують під час обробки кавової ягоди, коли проходить відділення від шкурки і м’якоті ягоди. У результаті відділення ягідної оболонки створюється каскара. Відтак її висушують на «африканських ліжках» протягом кількох днів», – розповідають у Right Coffee Bar. У кав'ярні готують кілька видів напоїв на основі каскари – Cascara Soda, Cascara Iced Tea і кілька коктейлів. Ціна – 65 грн.

Coffee in Action

Де: вулиця Нижній Вал, 51; вулиця Велика Васильківська, 43/16;

Коли: 08:00-19:00; 09:00-20:00;

Facebook

У двох кав'ярнях Coffee in Action Вадим Грановського подають Cold Brew Tonic. Це кава холодного настоювання колд-брю з натуральним тоніком Fentimans. «Цей тонік – максимально якісний продукт, який використовують у найкращих барах світу», – каже Грановський. Коштує напій об’ємом 360 мл 90 грн.

Blur Coffee

Де: вулиця Мечникова, 5

Коли: 08:00-22:00;

Facebook

Колд-каскара – це напій, який заварюють з висушеної ягоди кавового дерева. Каскара настоюється у льодяній воді. Має ягідно-фруктовий присмак та гарно освіжає у спеку. Ціна – 45 грн.

«Без Дверей Espresso Bar»

Де: вулиця Січових Стрільців, 10

Коли: 07:00-23:00

Facebook

У кав’ярні «Без Дверей Espresso Bar» подають низку холодних кавових напоїв на кшталт колд-брю та еспресо-тоніка. Пропонують також у закладі каскару. «Ми заварюємо її, як колд-брю з льодом», – каже бариста Владислав Нападій. При цьому ціна на напій є вільною – гості платять за нього стільки, скільки хочуть.

«Bimbo кава & more»

Де: вулиця Володимиро-Либідська, 16

Коли: 08:30-22:00

Facebook

Окрім класичної кави у холодному варіанті у «Bimbo: кава & more» поблизу станції метро «Палац «Україна» подають напій айс-карамель. Цей напій у меню закладу вже чотири роки. Новинка цього літа – айс-орандж із поєднанням допіо, льоду та апельсинового фрешу. Обидва напої коштують 59 грн.

Обкладинка: Coffee in Action

Фічер: Takava

Фото: 1 – «Світ кави», 2 – Yellow Place, 3 – One Love Coffee, 4 – Takava, 5 – Right Coffee Bar, 6 – Coffee in Action, 7 – Blur Coffee, 8 – «Без Дверей Espresso Bar», 9 – Bimbo