The Village Україна підбиває підсумки жовтня і розповідає про заклади, які почали працювати у Києві минулого місяця.

Ресторани


 «Стейкхаус»


Де: вулиця Володимирська, 49-А

Коли: 10:00-00:00

«Стейкхаус» – новий заклад одеського ресторатора Савелія Лібкіна («Стейкхаус. М’ясо і вино», «Дача», «Риба у вогні») на вулиці Володимирській. Керівник мережі ресторанів «Реста» називає локацію своїм «флагманським закладом в Україні». Ресторан розташовано поблизу Національної опери. Вхід до локації декорували як м’ясний кіоск. Своєю чергою, зали оформлені у вигляді заготівельного цеху м’яса. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Holy Chick


Де: вулиця Шота Руставелі, 16-А

Коли: 12:00-00:00

Holy Chick – новий заклад на вулиці Шота Руставелі від власників The Burger, The Cake i The Bar Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної. Як і попередні проекти засновників, нове місце є рестораном моно-формату. У Holy Chick подають курку. Зокрема, цілу запечену курку та шаурму з куркою. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Taverna


Де: Русанівська набережна, 4

Коли: 12:00-22:00

Ресторан на Русанівці оформили у стилі традиційної грецької таверни. Це визначає не лише концепцію закладу, а й його аудиторію – здебільшого він розрахований на великі сімейні компанії. Бренд-шеф ресторану – грек Христос Міхалудіс. Із традиційних грецьких страв можна скуштувати, зокрема, сувлакі, гірос та доматосулу. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Must


Де: ЦУМ, вулиця Хрещатик, 38

Коли: 12:00-22:00

MUST – новий стейкхаус преміум-класу, розташований у ЦУМі. Ресторан займає два поверхи: на одному стейкхаус, на іншому – бар. Шеф-кухарем ресторану є Антон Васильєв. У меню варто виділити, зокрема, стейки з американського м'яса і трюфельну піцу.

 Zapah Soli


Де: вулиця Саксаганського, 83

Коли: 10:00-00:00

«Це одна велика історія, яка складається з трьох частин», – кажуть засновники. Новий заклад на Саксаганського поєднує три формати: кафе, ресторану і бару. Зранку у Zapah Soli подають сніданки і фільтр-каву, в обід локація працює як ресторан, а ввечері вмикається формат speakeasy-бару.

 Banh mi vs Marketing


Де: вулиця Цитадельна, 6/8

Коли: 12:00-21:00 (час роботи у тестовому режимі може змінюватися)

Banh mi vs Marketing – новий заклад на вулиці Цитадельній. Як і попередній заклад мережі Food vs Marketing, Noodle vs Marketing, він є моно-форматом. Тут подають сендвічі Бань Мі. Утім, за словами шеф-кухаря Жені Михайленка, він використовує в’єтнамську технологію приготування сендвічів, а не власне в’єтнамські рецепти. В асортименті, зокрема, Бань Мі зі свининою і куркою, а також вегетаріанський варіант. У тестовому режимі за роботою закладу варто стежити за оновленнями у Facebook. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Sino


Де: вулиця Велика Васильківська, 62/64

Коли: 11:00-23:00

Засновники називають Sino «демократичним рестораном». «На лінії роздачі у нас діє принцип “чесна вага – чесна ціна”. Розмір порції ви визначаєте самі – і платите тільки за неї. Жодних черг: обираєте страву, отримуєте штрих-код і насолоджується обідом», – пояснюють принцип роботи у закладі. З 11:00 до 18:00 години працює лінія роздачі, а з 18:00 до 23:00 – вечірнє меню. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Бари


 «Сплетни: Secret Edition»


Де: вулиця Гоголівська, 22-24

Коли: середа-субота, з 18:00

Новий бар на Гоголівській від власника закладу «Сплетни» Євгена Васілі. Визначає місце формат секретного бару: потрапити до нього можуть лише свої. У коктейльній карті близько 30 класичних та авторських коктейлів. У меню – зокрема, хот-доги та салати. Бар працює чотири дні на тиждень: з середи до суботи. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 NikoBar


Де: вулиця Златоустівська, 51

Коли: вівторок-четвер, 13:00-23:00; п’ятниця-субота, 13:00-02:00; неділя, 13:00-23:00

Власники позиціонують заклад як лаунж-бар з італійською кухнею. Зокрема, у меню стейки, брускети та устриці. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Barcode


Де: вулиця Нижній Вал, 19

Коли: з 14:00

Barcode – новий бар на Подолі. У барному меню – авторські коктейлі і класика на кшталт old fashioned. У меню, зокрема, cморреброди, бургери, салати, гарячі та холодні закуски, а також стейки. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 «Бездельники»


Де: вулиця Саксаганського, 38

Коли: 19:00-00:00 (тестовий режим)

«Ідея закладу проста: два друга у пошуках локації, де можна випити коктейль, смачно поїсти і без сорому зізнатися бармену про похмілля, вирішили відкрити свій заклад», – розповідають у новому барі на вулиці Саксаганського. Кухня – «похмільні сніданки», авторські позиції і своя точка з вуличною їжею – пітаки. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 BarBOSS


Де: вулиця Мала Житомирська, 15

Коли: 19:00-00:00 (тестовий режим)

Перший БДСМ-бар у Києві відкрили на Малій Житомирській. Власники уточнюють: БДСМ-практик на локації проводити не будуть. Утім, у барі є відповідна атрибутика: спеціальні гаки на стіні для підвішування зв'язаної людини і батоги. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Кав’ярні


 Pablo EspressoBar


Де: вулиця Бойчука, 16

Коли: 09:00-00:00

Pablo EspressoBar – нова кав’ярня на Печерську, заснована радіоведучим Андрієм Джеджулою. «Пабло Ескобар – найбільш впізнаваний образ та символ Колумбії. Певною мірою це провокація з нашого боку. Заклад працює як затишна кав’ярня-кондитерська вдень та атмосферний кальян-бар ввечері», – кажуть у закладі. Згодом у кав’ярні планують запустити повноцінну кухню. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Книгарня-кав’ярня Старого Лева


Де: вулиця Прорізна, 10

Коли: понеділок-п’ятниця, 08:00-22:00; субота-неділя, 10:00-22:00

Книгарня-кав’ярня Старого Лева – другий заклад видавництва у цьому форматі після локації у Дніпрі. Тут можна замовити каву та придбати книги. У перспективі власники планують додати й їжу. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Хай Росте


Де: вулиця Воздвиженська, 54

Коли: 11:00-20:00

Магазин рослин у керамічних горщиках ручної роботи на Воздвиженці відкрила дружина лідера гурту O.Torvald Валерія Галич. Окрім продажу готових квітів, рослин, керамічних горщиків та композицій у «Хай Росте» надають послуги пов’язані з озелененням та доглядом за рослинами. Також у закладі наливають еспресо та капучино. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».